kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

KAZIM KANAT


Lucescu ve Sergen

İtiraf edeyim iki konuda karamsardım. Birincisi Beşiktaş 100. yılında şampiyon oldu. Yani stres bitti. Lucescu G.Saray ve Fatih Terim'den intikamını aldı. Artık rahatladı.

İkincisi Şampiyonluğun en değerli oyuncusu Sergen Yalçın da rahatladı. Artık o da yeni ve büyük hedefler kovalamayacak. Beşiktaş'ın üç günlük kampını izledikten sonra yanıldığımı anladım. Öyle bir yanılgı ki geçen yılki Beşiktaş'tan hiç bir eser yok. Tam tersine büyük bir çalışma arzusuyla Lucescu'nun Beşiktaş'ı var. Lucescu çok arzulu, Sergen Yalçın ise daha istekli. Gözlerime inanamadım! Sergen Yalçın hem kilo vermiş, hem de sakatlık sorunu çıkarmadan her antrenmanı çıkarıyor, hem de bütün gençlere örnek olarak. (Arsenal olayını unutan Cordoba da müthiş çalışıyor. Bravo Ronaldo, Zago, Ahmet Yıldırım ve İbrahim de öyle)

Beşiktaş'ın yenileriyle sorunu yok. Ahmet Hassan hucüm organizasyonunun en önemli oyuncusu. Bu senenin büyük starı olacak. Ümit Aydın ise büyük bir çıkış yakalamış. Oda bu senenin sürpriz oyuncusu olacak. Okan Koç ise hem futboluyla hem yaşam biçimiyle yeni bir İlhan Mansızımız olacak. Dileriz ki futbolu pozitif yönde olsun. Sinan Kaloğlu için biraz erken, Gökhan Naz için çok erken diyorum. Emre Aşık için yorumum çok değişik. Gönderilen Tolga Doğantez ve Ali Eren Beşerler'in yerini doldurur mu? Bu sorunun cevabını elbet Lucescu verecek.

Beşiktaş'ta olumsuz tek şey. Gülümsemeyen iki yüz. Daha düne kadar Beşiktaş'ın oyun lideri dediğimiz Tümer Metin takıma girme şavaşını bırakmak üzere. Tribünlerin sevgilisi Ahmet Dursun ise bu savaşta ellerini havaya kaldırmış. Yani teslim olmuş. Tümer ve Ahmet Dursun'un ortak yanlışı ise yeni transfer ve gençlere kötü örnek olmaları. Teslimiyet bu iki kaliteli oyuncuya hiç yakışmıyor. (Kaan Dobra'da formasını dünkü çocuk Okan Koç'a kaptırdı. Ama o daha inanılmaz hırsla çalışıyor. İşte profesyonellik bu)

Çok ciddi bir konuyu en sona bıraktım. Sanıyordum ki Lucescu bu sezon dörtlü savunmaya dönecek. Korktuğum başıma gelmedi. Lucescu sistemden vazgeçmiyor. Sadece orta sahada yeni oyuncu arayışlarına gidiyor. Bu bölgede Yasin Sülün, Frederico Giunti'nin müthiş formu, Ümit Aydın ve Ahmet Hassan'ın takıma çok çabuk adaptasyonunun hücüm organizasyonuna çok değişik düşünceler getirecek. Bir tanesi ise acaba Beşiktaş Tayfur Havutçu'suz oynamaya hazır mı? Bu Lucescu'yu da rahatsız eden bir konu. Unutmuyalım. Beşiktaş kaptan Tayfur'un yönetiminde şampiyon oldu. Elbette Beşiktaş'taki santrfor sorunu asla çözümsüz değil. Benim iki adayım var. Ahmet Hassan ve Deniel Pancu. Bu yerin gerçek sahibi İlhan Mansız kendi kaderini kendisi çizsin.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır