kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖMER ÜRÜNDÜL


Beşiktaş'ın ilacı santrfor

Lucescu'nun kafasındaki üçlü defans bloğu Ronaldo-Zago-Ahmet Yıldırım. Bu bölgeye iki alternatif transfer yapıldı Emre Aşık havadan yerden çabuk, uluslararası deneyimi olan bir defans oyuncusu. Adam markajına da tandem uygulamasına da alışık. En önemli özelliği yedek kalınca problem çıkarmayışı, görev verildiğinde de en iyisini yapmaya çalışması. Gökhan istikbal vadeden bir genç. Yüksek toplarda hem cepheden, hem de sırtı rakip kaleye dönük çok etkili.

Orta sahaya baktığımızda 3 yeni transfer görüyoruz. Ahmed Hassan, pres yapıyor, kişisel adam eksiltiyor, depar kulvarlarına giriş çıkışları var. Aynı zamanda da golcü ve asistçi. Şu andaki tek sorunu Lucescu'nun oyun felsefesine alışma mecburiyeti ve alışması. G.Birliği'ndeki sürekli tempoyu zorlayan anlayışını kontrol futbolu ile birleştirmesi gerekiyor.

Ümit, özgüvenli, hem ofansif hem defansif, artıları var. Lucescu kendisine gerektiğinde görev verecektir.

Okan sağ kulvarda hücuma olumlu ve sürekli destek verebiliyor. Rakibini dıştan kolay geçip, topu kesebiliyor. Ayrıca içe kateden girişimleri var. Defansif yetersizliğini en aza indirip özel yaşantısına da dikkat ederse Beşiktaş'a büyük katkıları olur.

Sinan değişik yapıda bir forvet. Ani parlamaları seviyor. Golcülük özelliği var. Bilhassa rakiplerin baskı kurduğu bölümlerde geniş alanda kontratak girişimleri için Beşiktaş'ın ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. bunun yanında da bazı önemli eksikleri var. İyi başlattığı zor varyasyonların, tam kolaya dönmüşken sonunu getiremiyor. 90 dakikanın bazı bölümlerinde de sahada kayboluyor.

Beşiktaş'ın bugün için mutlaka kaliteli, deneyimli bir çağdaş forvet tipine acilen ihtiyacı var. Çünkü İlhan ile Ahmet Dursun her bakımdan sorunlular.

G.Saray'ın en iyi transferi Hakan
G.Saray iyi transfer yaptı. De Boer işi bilen, üstün tecrübeye sahip bir defans adamı. Hazırlık paslarının ustası ayrıca sahanın bütününü çabuk görüyor, ani uzun isabetli toplarla arkadaşlarına ofansif ortam hazırlıyor. Kazanılan duran toplarda da rakip onsekiz içinde gole yakın.

Rumen defans adamı Tamas iyi bir altyapı eğitimi almış. Ayakları yumuşak, rahat ve güvenli, teknik kapasiteli bir defans oyuncusu. Asli görevini yapmanın yanında fırsat buldukça da ileriye destek verebiliyor. Zaman içinde takıma alıştıkça faydalı olacağı kesin.

Abdullah tekniği yüksek, deneyimli bir sol kenar oyuncusu. Fatih Terim'in idmanları ile güçlendiğinde yine Terim'in motivasyonu sayesinde başarılı olacağı görüşündeyim. Orhan Ak hırslı, savaşçı ama çok pozisyon hatası yapıyor. Ömer'in görev yeri dolu ama görev alırsa da hiç sırıtmayacak.

Prates sağ kulvarda gidip gelen hareketli çabuk bir oyuncu. Bazı temel eksikleri var. Defansif yönü zayıf. Uzun taç atışları G.Saray için bir hücum silahı.

Murat Erdoğan aslında tam Terim'in istediği tipte bir orta saha. Çalışkan devamlılığı ve pres özelliği var. Topla ileriye mesafe katedebiliyor. Gole gidebiliyor. Yalnız zaman zaman driplinglerinde aşırı zorlamalar yapıp, kendisini kalabalık içinde sıkıştırıyor. Kaybettiği gereksiz toplar da rakibe hücuma çıkma şansı veriyor.

Hakan Şükür'ü bugüne kadar defalarca analiz ettim. Fazla söze gerek yok. Bence G.Saray'ın en iyi transferidir. Zaman içinde görülecek.

G.Saray'ın bugün için en ihtiyaç duyduğu transfer, forvetin arkası için kaliteli ofansif bir orta saha. Bu yüzden Fatih Terim, Yıldıray üzerinde ısrarla duruyor.

Bugün eldeki transferlerle G.Saray başarılı bir grafik çizecektir. Yalnız iki önemli konu var Birincisi Fatih Terim'in geçen sezon ortasında başladığı kaydırmalı üçlü defans uygulamasını terkedip dörtlü defansa dönmesi lazım. İkincisi de artık ideal 11'e karar verip, taşlarla fazla oynamaması.

Erdem'in ardından
İstanbul'un olimpiyat alabilmesi için ömrünü harcayan değerli bir spor adamını, Sinan Erdem'i kaybettik. Büyük projeleri düşünen ve hayata geçiren böyle insanlar kolay yetişmiyor. Türk sporu seni unutmayacak, adın bıraktığın dev eserle hep anılacak Sinan abi...

Geçmiş olsun
Attila Gökçe abimiz de ciddi bir kalp ameliyatı geçirdi. Kendisine acil şifalar diliyorum. Kısa sürede sağlığına kavuşması ise tesellim oldu.

Fenerbahçe doğru yolda
F.Bahçe'nin bugüne kadar transferleri genelde olumlu. Öncelikle omurgaya üç akılcı seçim yapıldı. Luciano dengeli, duracağı yeri bilen, yüksek toplarda etkili bir defans oyuncusu. Riski sevmiyor kazandığı topları çabuk ve akılcı kullanıyor. Geriden hazırlık paslarını yönlendiriyor, yalnız manevralarda ağır. Geniş alanda yardımsız yakalanmaması lazım. Mahmut Hanefi sol dışta devamlılığı olan bir genç. Hırslı, agresif ama deneyimsiz. Bu yüzden hem hücumda hem de defansta hatalar yapabiliyor. Ama kısa sürede gelişme kaydedeceğini umuyorum. Selçuk bence G.Saraylı Suat Kaya'dan sonra ülkemizde en iyi ön libero. Pres özelliği var, rakip ataklarda defans bloğu ile yakın bağlantı kurabiliyor. İyi top kullanıyor. Sahanın tümünü tarayabiliyor. Gol bölgelerine de dengeli biçimde katkı verip, sonra asli görevine dönebiliyor. Aurelio her an hareket halinde. İleri geri çalışıyor. Disiplinli ancak oyunu yönlendirme ve olumlu pas devamlılığı yok.

Van Hooijdonk'un kalitesi belli. Golcü, asistçi ve dünya çapında frikik ustası. Ayrıca sırtı rakip kaleye dönük toplara sahip olup, arkadaşlarına servis yapıyor. Eğer fizik gücü daha artarsa, F.Bahçe orta sahasındaki organizasyon sıkıntısı giderilirse, kanat atakları mümkün olduğunca işlerlik kazanırsa Hooijdonk'un da katkısı artar.

Şu anda F.Bahçe'nin hala transfere ihtiyacı var. Öncelikle forvetin arkasında işi bilen, kaliteli, ileri uçla diyaloğa girebilecek orta saha lazım. Ayrıca defansın ortasına tandemi bilen çabuk bir oyuncu gerekiyor. Bir tane de kanat adamına ihtiyaç var. İleriye giden ve içe katederek olumlu girişimler yapan bir kanat oyuncusu ile Van Hooijdonk'un da randımanı artar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır