kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GÜRCAN BİLGİÇ


Fırtına kopacak

Daum hedeflerini tanımlarken, "Roket gibiyiz. Kalkış için geri sayıma başladık. Daha uzun bir yolculuğumuz var" dedi. Gerçekten de sıfırdan başlayan bir çalışmanın ürünü olan yeni bir F.Bahçe ekibi izleyeceğiz.

1 Haziran'da başlayan çalışma süreci içinde, futbolcuların önce birbirleri ile olan ilişkileri ön plana alındı. Koch, kondisyon yüklemesini yaparken, Daum hepsine arkadaşlığın önemini anlatmaya çalıştı. İlk hazırlık maçından sonra gördük ki; rakibi tarafından itilen bir oyuncu olduğunda. Arkadaşları 50 metre depar atarak kavga etmeye geldiler. Ya da golü kim atarsa atsın kaleci dahil sevinci birlikte yaşadılar.

F.Bahçe'de böyle ortamlara çok sık rastlanmaz. Başlarken böyle birlik oluşur ama 1-2 kötü sonuçtan sonra çözülmeler başlar. Bunun da ilk örneği yönetimde görülür; "Hoca ne istediyse yaptık. Çıkıp biz mi oynayalım" derler ve başta teknik adam olmak üzere tüm oyuncuları ateşe atarlar.

Daum bunları çok iyi bildiğinden transfer politikasını da öncelikle savunma üstüne kurdu. Takımın temel taktiğinde 'gol yememek' var. 28 gün sonraki hedef ise pozisyon üretmek için öncelikle kanatları devreye sokmak.

Yeni takımın omurgasında eksik kalan son nokta, Enke'nin transferi ile tamamlandı. Defansta Luciano, göbekte Selçuk-Kemal ikilisi. İlerde de Hooijdonk bütünün diğer parçalarıydı. Şimdi bu gövdeyi süsleyecek dalların gücü önem kazanacak.

Sabır ve anlayış gerekiyor
Çalışkan, pas ve pres üreten bir orta saha, başarı yolunda her kapıyı açar. Daum Aurelio'dan görev adamı yarattı. Tuncay'ı çizgiye gönderirken öncelikle sahadaki etkili oyuncu sayısını arttırmayı, sonrasında da yıldız futbolcunun forvette oynadığında, üstünde bulacağı markaj baskısını kaldırmayı amaçladı. Tuncay göbekten bindirme yaptığı anlarda hep yüzünü kaleye dönük oynadı.

Kritik noktalardaki genç oyuncuların lig haftalarında üzerlerindeki baskıyı kaldırmaları çok önemli. Fenerbahçe'nin kırılma noktası burası olacak. Takım geriye düştüğünde veya rakip seyircinin protestosu ile karşılaştığında eğilip, bükülmemeli. Genç oyuncunun tek dezavantajı istikrarsızlığıdır çünkü...

Daum "Genel oyun görüntümüz; baskılı oynamak olacak" derken. Topun oyunda kaldığı ortalama 50 dakikada mümkün olduğunca tempolu oynamaya çalışacaklarını açıkladı. Hazırlık maçlarında da takımı böyle oynattı. Rakibi hataya zorlayan bu düzenin temelinde de pas yüzdesinin yüksek olması yatıyor. Fenerbahçe'de artık topu sadece dürtebilen oyuncu da pek kalmadı.

Bu takıma öncelikle gereken sabır ve anlayıştır. Yolları doğru. Onlara gereken yere düştüklerinde çabuk kalkmalarını sağlayacak bir el.

Bu elin sahibi, yeri gelecek seyirci olacak, yeri gelecek yönetim, yeri geldiğinde de Fenerbahçe'yi eleştirenler...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır