kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

REFİK DURBAŞ


Tatil sorunları...

Hakan Kınay, hepsi yaşlı, tonton annesi, teyzesi ve eniştesinin "Bizi adaya götür" isteklerini kıramayarak 15 yıl sonra Adalar'a gidiyor. Adanın kalabalık oluşunu, insanların iskele üstünde birbirleriyle yarışmalarını garipsemiyor ve normal karşılıyor. "Ama Adalar Belediyesi'nin Büyükada'nın fayton trafiğine el atmamasına ne demeli?" diye de soruyor. Çünkü teyzesine fayton çarpmıştır.

Kınay anlatıyor "72 yaşındaki teyzeme çarptıktan sonra kaçmak için atları kırbaçlayan sürücü, meslektaşları tarafından 'kaç lan kaç' diye teşvik görüyor, peşinden koştuğunuzda da 'uğraşma bu işle, bak düştü kalktı işte' diye dayılanıp 'Biz Muşluyuz' diye de ekliyorlardı. Karakola gittiğinizde ise daha şikayetinizi edemeden, sürücüler devletin polisine, 'Biz bir şey yapmadık Ömer Abi' diyorlardı. Ömer abileri ise geçmiş olsun dilekleriyle sizi savmaya çalışıyordu. Teyzemi sorarsanız iyi, vücudundaki derin sıyrık ve çürüklerle yaşamaya devam ediyor. Adalar Belediye Başkanı'na selamlarını, Emniyet Müdürü'ne sevgilerini sunuyor ve başarılarının devamını diliyor. Bense, bir daha karayla bağlantısı kopuk bir mekana asla gitmem, Muş'a giderim daha iyi..."

Teyzeye sağlık ve esenlikle uzun ömürler...

Avşa'da sağlık ocağı kapalı
İstanbul, Kızıltoprak'tan BENGÜ BELLİ, yazın binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Avşa adasında Sağlık Ocağı'nın cumartesi-pazar ve hafta içi saat 17.00'den sonra kapalı olduğunu hayretle öğrendiğini yazıyor. Belli, bu yüzden de bir hastanesi bile olmayan, etrafı denizlerle çevrili bu adada acil hastaları en yakın hastaneye ulaştırmanın (Erdek üzerinden Bandırma) deniz motorları ile dört saati bulduğunu belirterek, "Ciddi ve zaman kaybına tahammülü olmayan hastaları kaybetmememiz için Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bu tatil beldesinde kesintisiz hizmet vermesini" bekliyor.

Tatil yörelerine özel bir sağlık hizmeti sunmaktan başka çare yok anlaşılan...

Marmaris'te gürültü...
Sami Sel, gürültü kirliliğinden yakınarak şöyle diyor "Marmaris'te yılda en az altı ay tatil yapılır. Her keseye uygun sayısız yepyeni otelleri vardır ve yurtdışındaki benzerlerine göre yarı yarıya ucuzdur. Fakat Marmaris'e turist gelmez. Gelse de genellikle Avrupa'nın beşinci sınıf insanı gelir. Bunun da en önemli sebebi şehirdeki korkunç gürültü kirliliğidir. Marmaris'teki turizm esnafı, müziği ne kadar açarsa, o kadar çok müşteri geleceğine iman etmiştir. Hele saat 22.00'den sonra gürültünün ulaşmadığı yer yoktur. Turizm esnafı bindiği dalı kestiğinin bilincinde değildir. Bu yüzden Marmaris'in yarısı boştur ve her yıl gelen azalmaktadır." Gürültüye vergi koyun, bakın nasıl kesiliyor sesi de, soluğu da...

Şile'de doktor yok...
Erhan Yamanlıca, özellikle temmuz ve ağustos aylarında yoğun bir akına uğrayan Şile'de sağlık hizmetlerinin yetersiz oluşundan yakınarak, devlet hastanesinde yeterli doktor olmadığı için hastaların İstanbul'a yönlendirildiğini belirtiyor ve "Bu yoğun günlerde belediye ve sağlık kurumları ciddi önlemler alamazlar mı?" diye soruyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır