kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

SAVAŞ AY


Bodrum'da bir emniyet müdürü

Önce Şefik Öztek aradı. "Abi Emre Ergani yana yakıla seni arıyor. Bana da rica etti, bak önce ben buldum" dedi. Biraz sohbetten sonra kapattık ve Emre'nin aramasını bekledim. Az sonra telefonum çaldı. Bodrum'da eğlence dünyasıyla ilgili haber yapacağımı duymuş, o nedenle aramış. Önce biraz sitem etti " Ben içinde olmadan eğlence haberi nasıl olur ki abi?" dedi. Konunun onu pek ilgilendirmediğini, ama herkesin dilindeki "Jandarmaya rest olsun diye İstiklal Marşımızı sabahın üçünde bangır bangır bir sesle çaldırıp çaldırmadığını" sordum. Bunu kesin bir dille reddetti. Daha sonra programa da canlı bağlantı yapıp, başka şeyleri de açıkladı.

Haşin rekabet
Galiba onların bilip bizim bilmediğimiz haşin bir rekabet var mekanlar arasında. Emre de böyle bir rekabet sonucu iftiraya uğradığını anlatıyordu. Bodrum Jandarması'nın hassasiyetini, zaten bu tarz bir saygısızlığa jandarmadan da önce mekanda bulunan müşterinin tepki göstereceğini anlattı uzun uzun.

Küçük yaşta çocukların mekana girip giremediği sorumu da yine kesin bir dille yanıtlayıp "asla olmadı, olmayacak böyle şey" dedi.

Karar verdim; ilk fırsatta Emre'yle buluşup şu berhava edici rekabet meselelerinin haber yönünü yüz yüze görüşeceğim.

Bodrum Emniyeti doğal olarak Muğla iline bağlı. Yani Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne. Orada da bin yıllık dostum, arkadaşım Sedat Hasay var. Ta komiser muavinliğinden bu yana tanıdığım adam gibi adam, polis gibi polis bir kardeşimdir Sedat. Zor yıllarda, zor yerlerde çok zor görevler yapmış, siciline 'aferin'den başka şey işletmemiştir ne güzel ki.

Bu kadro yeter mi Bakanım?
Onunla da sohbet ettim, Bodrum güvenliği hakkında. "Kadrosunun azlığına rağmen yine de asayiş yönünden çok zorlanmadıklarını, halkla ve jandarmayla iyi ilişkiler kurarak bir sinerji yarattıklarını" söyledi Sedat Müdür. Ama el insaf değil mi; Bodrum polis bölgesinde 200 bin yurttaş var, görevli polis sayısı da 200. Yani her 1000 kişiye bir polis. Bunun izinlerini, tatillerini, hafta mezuniyetlerini de eklerseniz oran daha da düşüyor. İçişleri Bakanımız Sayın Aksu'ya soruyorum. Acaba bu kadro yeter mi Sayın Bakanım? Peki bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz?..

Bakanın duyarlılığı
Bodrum yazıları ve programı üzerine Devlet Bakanı Güldal Akşit aradı "Sarsılarak izledim Savaş Bey. Lütfen el ele verelim ve gençlerimizi kurda, kuşa yem etmeyecek girişimlerde bulunalım" dedi. Kısa süre içinde bir basın toplantısı yapıp, görüşlerini ve önerileri açıklayacakmış. Ne yalan söyleyeyim, duyarlılığı hoşuma gitti. Sağ olun Sayın Bakan...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır