kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Kafesçilik duvara dayandı!

Ne diyeyim! Ne yazayım! Ne söyleyeyim! Kalkıp "Yazmıştım... Uyarmıştım... Dikkat çekmiştim..." diye kendimi mi öveyim! En sevmediğim şeydir.

Övünmek ayıptır.

Şu gazetecilik mesleğinde "ben demek ölümdür", bunu da bilmez değilim. Ancak ne yapayım? Kimse yazmıyor, sizler haberi öğrenmemiş oluyorsunuz, yine yazmak, "işte kafesçilik geldi geldi duvara dayandı" diye noktayı koymak da bana kalıyor.

****

Noktayı koyuyorum.

Hani "Gökkafesçi..." diye yazılar yazmıştım. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, bu yazılar üzerine, "Bana seçilmiş kral dedi... İstanbul'un en lüks plazası Akmerkez'de kendi binası varken gitti ultra süperlüks Gökkafes'te de 15 milyon dolara yeni katlar aldı... Üstelik bu binanın parasını da denetlemekle görevli olduğu İMKB'ye ödetti... Türkiye'nin Başbakanı 200 metrekarelik makam odasında çalışırken SPK Başkanı, 15 günde bir geldiği İstanbul bürosunun Gökkafes'teki yeni yerinde kendine 750 metrekarelik makam odası yaptı. Bu kadar büyük makam odasında güreş mi tutuyor, tenis mi oynuyor? SPK, Akmerkez'deki binada elektrik, su, temizlik türü harcamalar için ayda 5 milyar lira sabit gider öderken, Gökkafes'te ayda 48 milyar sabit gider ödemeye başladı. Şampanya ile mi taharetleniyor dedi..." diye mahkemeye gidip 50 milyar lira tazminat isteme ve hapise sokulmam için dava açmıştı.

****

Biliyor musunuz ne oldu?

Ben bu yazıları yazdığım için SPK Başkanı, Basın İlan Kurumu'na da "Necati Doğru'nun yazıları SPK'ya hakaret taşıyor... Bu yüzden Sabah gazetesine verdiğiniz ilanları kesin..." diye özetleyebileceğim başvuruda bulundu. İşte tam bu sırada "Kafesçiliğin gelip duvara dayandığı" haberi de çıkageldi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu...

Maliye Teftiş Kurulu...

Yüksek Denetleme Kurulu...

Bir araya geldiler...

SPK'nın bina alışlarını, harcamalarını, hesaplarını, gelirini, giderini incelemek için Ortak Denetim Komisyonu kurdular. Komisyonun üyeleri denetimlerini yaptılar, raporlarını yazdılar.

****

Özetle şunları yazdılar

SPK'nın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan (İMKB), bütçesinin yarıdan fazlası kadar borç aldığı belirlendi. Bu durum etik (ahlaki) değildir. SPK, 2002 yılında İMKB'den 17.5 trilyon lira borç aldı, bu parayla İstanbul'da Gökkafes'te iki katlı hizmet binası alındı. SPK'nın gelir ve kaynakları kanun ve yönetmelikte açıkça belirtilmişken denetimi altındaki İMKB'den borçlanmaya gidilmesi uygun değildir.

Rapor Başbakan'a sunuldu.

Ve SPK'yı uyarması istendi.

Herhalde Başbakan, uyaracaktır.

Ben de bu raporu, mahkemeye kanıt olarak sunacağım. Benim hapse atılmam için açılan davaya bakacak hakimlere, yargıçlara; "Sayın mahkeme heyeti bakın yazdıklarımın aynısını Başbakanlık Teftiş Kurulu, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu'nun müfettişleri de araştırıp bulmuşlar. Ve Başbakan'a Doğan Cansızlar'ı uyarsın diye sunmuşlar. Ben de bu raporda dile getirilen gerçekleri yazmıştım. Beni hapse atacaksanız müfettişleri de atmalısınız.." diyeceğim. Kafesçiliğin gelip duvara dayanmış olmasından sevinç duyacağım.

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır