kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖSS kademeli olarak kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önümüzdeki öğretim döneminden itibaren değiştirilmeye başlanacak yeni sistemi SABAH'A anlattı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003-2004 öğretim yılından itibaren üniversiteye giriş sınavında kademeli değişiklik yapılarak kaldırılacağını söyledi. Bakan Çelik sınav sisteminde yapılacak değişiklikleri SABAH'a anlattı. Öğrencilerin on bir yıllık eğitim süresince kazandıklarını, üç saatlik bir sınavla ölçmenin doğru olmadığını ifade etti. Bakan Hüseyin Çelik, sınav sistemindeki değişikliğin kademeli olarak yapılacağını, mevcut lise 2'nci ve 3'üncü sınıf öğrencilerine herhangi bir mağduriyet getirmeyeceğini söyledi. Çelik'in verdiği bilgiye göre, bu öğrenciler 2004-2005 ÖSS'de, soruların dağılımları, ağırlıkları ve soru sayıları bakımından 2003 ÖSS benzeri bir sınava girecek.

DÖRT AYRI SINAV
Milli Eğitim Bakanı'nın SABAH'a yaptığı açıklamaya göre, yeni üniversiteye giriş sınavı sisteminde dört ayrı sınav planlanıyor. Üniversiteye girişin ilk basamağı 8'inci sınıfta başlayacak. Seviye Belirleme Sınavı adında olacak bu sınavda, öğrenciler ilköğretimle ilgili sorularla karşılaşacaklar. Elde edilen sonuca göre rehber öğretmenler velileri yönlendirecekler. İkinci sınav lise 1'inci sınıfın sonunda yapılacak. Burada öğrenciler ağırlıklı lise 1 konuları ve az miktarda ilköğretim konularına ait soruları yanıtlayacaklar. Üçüncü sınav lise 2'nin sonunda uygulanacak. Burada öğrencilere ağırlıklı lise 2, az miktarda lise 1 konularından sorular yöneltilecek.

Lise 3'ncü sınıfta yapılacak sınavda ise, öğrencilere ağırlıklı lise 3, bir miktar lise 2, az miktarda ise lise 1 konularıyla ilgili sorular yöneltilecek. Bakan Çelik'in verdiği bilgiye göre, sonuçta da, lise 1, lise 2 ve 3'üncü sınıfta yapılan ÖSS benzeri bu üç sınavın ortalaması alınarak, üzerine okul başarısı eklenecek. Bu sınavların sonucunda öğrencilerin hangi branştan, hangi fakülteye girecekleri tespit edilecek.

Çelik, meslek lisesi öğrencilerine müjde vererek, ortaöğretim başarı puanı katsayılarının değişeceğini söyledi. Yeni sınav sisteminin Aralık ayı sonunda duyurulacağını bildirdi.

Sait GÜRSOY


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır