kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

CHP: Arınç 1 oy için itibarı harcamaz

TBMM bu hafta sonu tatile giriyor. Hükümet, tatilden önce, hem AK Parti'den hem de CHP'den muhalefet gören kritik yasaları Meclis'ten geçirmek için seferber oldu.

Topluma Kazandırma Yasa Tasarısı'nda özellikle ülkücü kökenli AK Parti'lilerin itirazları bulunuyor. Tasarının Genel Kurul'daki ilk görüşmelerinde AK Parti'den 55 milletvekili görüşmelere katılmamış ve yeterli çoğunluk sağlanamayınca, tasarı komisyona geri çekilmişti. CHP de, Kamu İhale Yasa Tasarısı ve orman arazilerinin satışına ilişkin Anayasa değişikliğine karşı çıkıyor. Anayasa değişikliğinde referandum riskini ortadan kaldırmaya çalışan AK Parti yönetimi, 365 milletvekilinin tamamını Meclis'te bulunmaları için uyardı. AK Parti, referandumsuz Anayasa değişikliği için gerekli olan 367 oy sayısına da, DYP'li ve bağımsız milletvekilleriyle ulaşmak için çaba harcıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, oylamalarda fire vermemek için TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan oturumu yönetmesini rica ettiklerini de açıkladı. Kapusuz ayrıca, Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesi halinde, TBMM'nin olağanüstü toplanabileceğini de kaydetti.

CHP: TARAFSIZLIK BOZULUR
CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek ise, Arınç'ın Genel Kurulu yönetmesinin tarafsızlığını bozacağını söyledi. Özyürek, şöyle konuştu "Arınç'ın saygın kişiliğinden ve tarafsız kimliğinden böyle bir davranış beklenemez. Sayın Meclis Başkanı'nın bu itibarını bir oy kazanmak için harcayacağına ben ihtimal vermiyorum. Akıl vermek bize düşmez ama bu günler geçer ve tarih gerçekleri yazar."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır