kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

TAYAD'lı ailelere saldırı

F Tipi cezaevlerindeki uygulamaları protesto etmek için Ankara'ya giden aileler Afyon'da ülkücü bir grubun saldırısına uğradı

Cezaevlerindeki tecrit ve işkenceyi protesto etmek amacıyla İzmir'den Ankara'ya gitmekte olan Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(TAYAD) üyesi aileler, Afyon'da ülkücü bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. İzmir'den yola çıkan TAYAD'a üye aileler önceki gün Afyon'a gelerek AK Parti ve CHP il başkanlıklarını ziyaret ettiler. Daha sonra şehir merkezine giren otobüs ve içindekiler, bir grup ülkücü tarafından sloganlar atılarak protesto edildi. Otobüse taş ve şişe atmaya başlayan protestocu grup, daha sonra sopalarla otobüsün camlarını kırdı. Ülkücüleri zaptetmekte zorlanan polis, otobüsü olay yerinden uzaklaştırdı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden çıkıp dün Ankara'ya gelen TAYAD'lılar, Abdi İpekçi Parkı'nda F tipi cezaevlerini protesto ettiler. Abdi İpekçi Parkı'na gelen aileler yaptıkları açıklamada ölüm oruçlarının başlamasından bu yana 1000 gün geçtiğini, 107 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de sakat kaldığını söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır