kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Birinciler Çanakkale ile Çınarcık'tan çıktı

Pelin Doğan henüz 14 yaşında. Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde doktor babası ve bakkal işleten annesiyle birlikte yaşıyor.

Pelin Doğan, Ortaöğretim Kurumları Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak güç bir başarıya imza attı. Doğan, "Kendim çalıştım, sorumluluğumu ve yapmam gerekeni biliyordum. Okulumuzda ve çevremdeki sosyal ve sportif aktivitelerin hepsine katıldım, ama derslerimi ihmal etmedim" dedi. Tenis oynayan ve amatör tiyatro yapan Pelin Doğan, koyu bir Beşiktaş taraftarı. Doğan "Baskı ile ders çalışılmaz. Önce okulumuzu, dershanemizi sevmemiz gerekir. En büyük desteği ailemden aldım. Amacım mühendislik alanında eğitim yapmak. İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ne kaydımı yaptıracağım" dedi.

SONUCA ŞAŞIRMADI
Pelin ile birinciliği paylaşan Çan Özel İlköğretim Okulu mezunu Recep Tuğrul Küreşir ise , "Bu sonucu bekliyordum, emindim" diyerek başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Küreşir, "Ama son ana kadar bir olumsuzluk hissi de vardı. Belki bir hata olabilirdi. Ancak şimdi çok mutluyum'' dedi. Sınav sonucunu misafir olarak bulunduğu İstanbul'da öğrenen Küreşir, sınava iki yıl dershaneye giderek hazırlandığını söyledi. "Şimdi İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ne gidebilirim. Ancak diğer liseleri de gezip öyle karar vereceğim'' diye konuştu.

İlkin YONAT - Gürkan DÜZENLİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır