kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Baba, DNA testi ile bulunacak

17 yaşındaki A.E. ile ilişkiye giren tüm polisleri "Baba ben miyim? korkusu sardı

İzmirde evden kovulup yanlarına sığınan 17 yaşındaki genç kızla ilişkiye girdiği iddia edilen 13'ü Çevik Kuvvet polisi, ikisi astsubay toplam on beş kişiden on biri, A.E'nin verdiği ifadeye çerçevesinde ilişki sırasında korunmadıkları için olası birer "baba"haline geldi. İzmir Barosu tarafından görevlendirilen Avukat Özlem Kavuşak, müvekkilinin sadece doğacak çocuğunun babasını aradığını belirterek, gerçeğin ortaya çıkması için de ilişkiye giren herkese DNA testi yapılması gerektiğini söyledi.

ÖNCE DOĞUM SONRA DNA
DNA testine tabi tutulacak on bir baba adayından dokuzu polis, ikisi astsubay. Baba adaylarından beşi ise evli ve çocuk sahibi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Çevik Kuvvet Polisi hakkında açılan davadan sonra Aliağa Cumhuriyet Savcılığı tarafından da astsubay Mustafa Erkin ve Uğur Çoşkun hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat Kavuşak, müvekkilinin olayın ceza yönüyle değil, karnındaki çocuğunun babasının belirlenmesi yönüyle ilgilendiğini belirterek, şunları söyledi

"A.E. şu anda benim de zor ulaşabileceğim özel koruma altında. Doğumunun yakın olduğunu biliyorum ama doğum yapıp yapmadığını tam olarak bilmiyorum. Müvekkilimin isteği doğrultusunda biz sadece doğacak olan bu çocuğun babasının bulunmasını istiyoruz. Olayın ceza kısmı ise müvekkilimin yaşının küçük olması nedeniyle zaten biz istesek de istemesek de kamu hukuku adına devam edecektir."

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş ise olayın teşkilatı çok üzdüğünü belirterek "Yasal gereği ne ise onu yapmaya mecburuz. Polis teşkilatı olarak canımızı sıkan bir olaydır. Adli ve idari yönden soruşturmalarımız devam ediyor ve cezaları neyse mutlaka çekecekler. Şu aşamada daha fazla bir açıklama yapmayı soruşturmanın sonuçlanmamış olmasından dolayı uygun bulmuyorum" diye konuştu.

UTANÇ LİSTESİ
Genç kızın ifadesi üzerine isimleri belirlenen ve "Reşit olmayan mağdurenin zor durumundan ve ruhsal imkansızlık durumundan istifade ederek alıkoymak ve cinsel ilişkide bulunmak" suçundan yargılanacak olan polis memurlarının isimleri şöyle

Zekeriya Arslan, Taner Demir, Hasan Ali Karahan, Cengiz Özdemir, Seyit Zeyni Odabaş, Doğan Güneş,Atilla Ögüt, Übeyit Aydın, Mehmet Seyrek, Ahmet Sağıroğlu ve Zekeriya Kabay. Astsubaylar ise Mustafa Erkin ile Uğur Çoşkun.

Ali EYCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır