kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Azmetti ve kazandı

Mayın imhası sırasında gözlerini, dört parmağını ve işitme yetisini kaybeden Gazi Astsubay Hüseyin Özlük hayata spor ve müzikle asıldı. Şimdi artık o, engellilere özel bir spor olan Golbol Milli Takımı'nın kaptanı, esaslı bir bağlama ustası, albüm çıkarmaya hazırlanan iddialı bir sanatçı

Şırnak Beytüşşebap'ta on yıl önce yasadışı örgüt tarafından döşenen mayınları imha ederken meydana gelen patlamada gözleri ile sol elinin dört parmağını ve yüzde 50 işitme yetisini kaybeden Gazi Jandarma Astsubay Hüseyin Özlük, yaşama müzik ve spor ile bağlandı. Özlük şimdi tek parmağı ile bağlama çalmayı, bilgisayar kullanmayı ve golbol oynamayı öğrendi.

BİR PATLAMA VE...
1969 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelen Hüseyin Özlük, liseden sonra Uzman Jandarma eğitimini alarak, Foça'daki komando okulundan mezun olmuştu. 1991 yılında Beytüşşebap'ta göreve başlayan Hüseyin Astsubay, buradaki görev süresinin dolmasına on gün kala yasadışı örgüt PKK'nın döşediği mayınları imha etmek üzere sabah saatlerinde araziye çıkmıştı. Üç mayını imha eden Özlük, son mayına geldiğinde müthiş bir patlama olmuş ve ağır yaralanmıştı.

Dört gün Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan Hüseyin Astsubay, buradan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne nakledilmiş ve yaşamının iki yılı bu hastanede geçmişti.

YAŞAMALIYDIM
Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen uzun tedavi süresince yaşama azmini hiçbir zaman kaybetmediğini söyleyen gazi Özlük, "Eşim ve yakınlarımın desteği beni ayakta tuttu" diyor. Özlük, o günleri şöyle hatırlıyor;

"Patlama olduğunda nişanlıydım ve evlenmeme yalnızca bir ay kalmıştı. Eşim bana çok yardımcı oldu ve tedavim bittikten sonra evlendik. Şimdi iki çocuk babasıyım. Benim hayata dönmemi sağlayan işte bu oldu. Eğer eşimden bu özveriyi görmeseydim asla bu başarıyı yakalayamazdım."

Tedavinin ardından emekli edilen Özlük, TSK'ya başvurarak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışmaya başlamış. "Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde pek çok kurs verildiğini öğrenince bağlama kursuna başladım" diyen Hüseyin Özlük, perdede sadece tek parmağını kullanarak üç ay gibi kısa sürede bağlama çalmayı başardığını ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor;

"Hayatta insanın neyle karşılaşacağı belli olmuyor. Önemli olan dostluk ve güzellik içinde yaşamak, kanaatkar ve azimli olmak. İşte bunlar insanın ufkunu açar ve başarıyı getirir."

GOLBOLDE DE BAŞARILI
Hüseyin Astsubay'ın yetenekleri bununla da bitmiyor. Özlük, 1996 yılından bu yana görme engelliler arasında oynanan Golbol adlı hentbole benzeyen, zilli bir topla oynanan oyunun da milli takım kaptanlığı yapıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır