kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hırsız Sultan yakalandı

Aylardır polisi peşinden koşturan oyuncak ve çocuk kıyafeti meraklısı azılı hırsız sonunda ele geçirildi

İstanbul'un çeşitli semtlerinde evlere, kapılarını levyeyle kırdıktan sonra girerek soyan otuz beş yaşındaki azılı hırsız Sultan Çağlar iş dönüşü kaza yapınca yakayı ele verdi. Levye yöntemiyle kırka yakın evi soyduğu belirlenen Çağlar'ın hırsızlık, soygun ve yankesicilik dosyası oldukça kabarık.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri bir süre önce Anadolu yakasında evlere girerek hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe aldı. Son olarak Maltepe Feyzullah Caddesi'nde bulunan bir eve giren Sultan Çağlar ile Mustafa İba, evden aldıkları eşyaları arabalarına yükleyip olay yerinden uzaklaşmaya çalıştılar. Soygunu fark eden apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen ve plakayı belirleyen polis ekipleri kısa sürede aracın peşine takıldılar. İzlendiklerini anlayan hırsızlar ise hızlarını artırıp ara sokaklara saparak kaçmaya başladılar. Kaçış sırasında bir TIR'a çarpan Çağlar ile İba, arkalarından gelen polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandılar.

LEVYE KULLANIYORDU
Gözaltına alınan hırsızlar sorgularında evlere girmeden önce zile basarak ev sahiplerinin evde olup olmadığını kontrol ettiklerini, evde kimse olmadığını anladıklarında da levyeyle kapıyı kırıp içeri girdiklerini anlattılar.

Çağlar ile İba, çaldıkları kapıların açılması üzerine de bir adres sorarak olay yerinden uzaklaştıklarını söylediler. Bu yöntemle özellikle Anadolu yakasında 35 ayrı ev soydukları belirlenen Sultan Çağlar ile Mustafa İba'nın üstünde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, kapıları kırmakta kullandıkları levyeler ile çaldıkları çok sayıda değerli ev eşyası ele geçirildi.

ALTI KİŞİ ARANIYOR
Ayrıca Sultan Çağlar'ın girdiği evlerde çocuk oyuncakları ve kıyafetleri de çaldığı belirlendi.

Sorguları tamamlanan Sultan Çağlar ile Mustafa İba, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilirken, şebekenin firarda olan diğer altı üyesinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Eğlenceye de çok meraklıydı
Sultan Çağlar'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen fotoğraflar, genç kadının eğlence hayatına düşkünlüğünü de ortaya koydu. Çağlar'ın, çaldıklarını satıp parasını eğlence yerlerinde harcadığı, ele geçirilen bu fotoğraflarla ortaya çıktı. "Şimdilik" 35 ev ve dairenin soyulması ile ilgili sorgulanan Sultan Çağlar, daha sonra Kadıköy Adliyesi'ne çıkarıldı. Evlerden oyuncak ve çocuk kıyafeti de çalan Çağlar'ın ifadesinde adı geçen altı kişinin de aranmasına başlandı.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır