kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Büyük kupaya XL yakıştı

Sabah Deniz Kuvvetleri Yarışı'nda 4 kategoride birincilik verildi. Yarış Sınıfı'nda XL adlı tekne finişe uzanarak mutlu sona erdi

SABAH gazetesinin sponsorluğunda organize edilen 33. Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı'nda finiş görüldü. Çengelköy'den 25 Temmuz Cuma günü, start alarak, kupaya 'Pupa Yelken' açan 49 teknenin 270 millik açık deniz mücadelesi Çeşme'de sona erdi. Toplam 500 sporcunun mücadele ettiği yarışta, Bozcaada etabından pazar sabahı 09.00'da start alan yelkenliler, balonlarını şişirip, Bozcaada kıyısından, Ege Denizi'nin serin sularına açıldılar.

43 TEKNE BİTİRDİ
Sakız ve Midilli adası kıyılarından Çeşme'ye doğru yol alan yelkenciler, rüzgarın bir ara hızını kesmesiyle zor anlar yaşadılar. Sakız Adası civarında balonu patlayan Nazlı İmre'nin kaptanlığındaki İdefixe, kısa süre sonra toparlanarak yoluna devam etti.

43 teknenin yarıştığı etapta, Çeşme'ye ilk girişler, pazar akşamı 17.00 sıralarında gerçekleşti. Uzme ilk girişi yaparken, ardından sırasıyla Team Sprit ve Orient Express giriş yaptı. Bütün teknelerin Çeşme etabını tamamlamaları saat 01.00'i buldu. Kupanın birincileri, İstanbul- Bozcaada ve Bozcaada-Çeşme etaplarının genel toplamları hesaplanarak belirlendi.

XL IRC YARIŞ BİRİNCİSİ
Dört kategoride gerçekleşen yarışın, 4 tane de birincisi var. Bunlardan ilki, IRC Yarış sınıfı birincisi XL. Yarışın ilk etabı olan Çengelköy-Bozcaada etabını birinci olarak tamamlayan Team Sprit'in hiçbir kategoride ilk üçe giremediği görüldü.

Kupaya damgasını vuran Nicola Çerkezo'nun sahibi olduğu XL'in kaptanı ise Murat Suntay idi. X Mayıs ikinciliği, Idefixe üçüncülüğü kazandı.

IRC Yarış-Gezi sınıfında ilk üçe girenler ise şöyle sıralandı 1-Narin, 2- Orsa DHO, 3- Wind Danger.

IRC Destek Sınıfı kategorisinde ilginç bir olay yaşandı. Bu kategoride yarışan tek tekne olan Ece, yarışı da kategorisinde birinci olarak tamamladı.

49 tekneyle start alan yarışı, 3 teknenin İstanbul'da kalması, üçünün daha sonra de teknik arıza nedeniyle yarıştan çekilmesiyle, 43 tekne tamamlayabildi.

Öztürk ve ekibi Relax'la Gezi birincisi
IRC Gezi sınıfında Relax teknesiyle kupayı kazanan Gürsel Öztürk ve ekibine ödüllerini SABAH Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan verdi. Çeşme Altın Yunus otelde düzenlenen törende bir konuşma yapan Babahan, yarışmaya katılan herkese teşşekkür ederek, "Bu sene yarışı rekor bir katılım olması bizi mutlu etti. Umuyorum ki SABAH'ın desteği sayesinde bu sayı seneye 200-250'ye çıkar. Ege'yi bir Türk denizi yapacağız" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır