kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fransa'nın Bodrum'u aynı felakete uğradı

Sosyetenin gözdesi Cote D'Azur'de iki gün içinde tam 10 bin hektarlık yeşil alan küle dönüştü

HER YER ALEV ALEV
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin gündemine oturan Bodrum'daki orman yangınlarının benzeri, Fransa'nın dünyaca ünlü lüks tatil yöresi Cote D'Azur'de yaşanıyor. Denize nazır villaların bulunduğu tepeleri kaplayan yangınlar, maviyle yeşilin buluştuğu noktaları maviyle siyahın buluşmasına çevirdi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler saatte 4 kilometre hızla ilerledi.

BÜYÜK TEHLİKE
Çevre kentlerden de gönderilen destekle Cote D'Azur'deki yangınları söndürebilmek için 1300 itfaiyeci aralıksız mücadele verdi. 9 adet yangın söndürme uçağı, 3 adet yangın söndürme helikopteri ve 200 itfaiye aracı da bölgeye gönderilince yangınların önemli bir bölümü kontrol altına alındı. Yazlık villaların dışında ormanlık bölgede kamp yapanlar, bungalovlarda tatil geçirenler ve burada evleri bulunanlar büyük tehlike atlattı.

TATİLCİLER ZORDA
Bölgenin büyük bir kısmı boşaltılırken itfaiye yetkilileri çok sayıda kamp bölgesi ve bungalovun yandığını açıkladı. Temmuz ayının ortasında başlayan yangınlar, yoğun çalışmalar sonrasında kısa süre önce küçük çaplı alevlere dönüştü. Yangının yerleşim birimlerine sıçramasını önlemek için de ormanlık araziler içinde yollar açıldı, soğutma çalışmaları yürütüldü.

YEŞİL SEFERBERLİĞİ
Yeşilin yerini simsiyah bir manzaranın aldığı bölge için Fransız yetkililer derhal yenileme çalışmalarını başlattı. Yanan arazilere yeniden ağaçların dikileceği belirtilirken 5 yıl içinde eski haline getireceklerini de sözlerine eklediler. Günlerce St. Tropez ve çevresindeki tatil yörelerinin üzerini kaplayan gri yangın bulutları da dağılmaya başladı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır