kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

"Saddam iki saatte bir yer değiştiriyor"

ABD yetkilileri Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in çevresindeki çemberin daraldığını ve Saddam'ın yakalanmasının artık bir an meselesi olduğunu açıkladı.

CNN'e konuşan bir ABD yetkilisi "Saddam'ın, oğullarının ölümünün intikamını almak için bize saldırması mümkün değil. Şu anda kaçıp, saklanmak dışında bir şey yapamaz. Saddam iki ya da dört saatte bir yer değiştiriyor" dedi ve sözlerini "Saddam, şu anda kendini kurtarmaya çalışıyor. Saldırmayı düşünmesi bile imkansız" diyerek tamamladı. Daha önce de, ABD'li Yarbay Steve Russell benzer bir açıklama yapmıştı. Rusell "Saddam'ı, en az iki kere, sadece 24 saaat farkla elimizden kaçırdık" demişti. Rusell, 22 Temmuz Salı günü düzenlenen, Saddam'ın oğulları Uday ve Kusay'ın ölü ele geçirildiği operasyonu yönetmişti.

2 ABD ASKERİ DAHA ÖLDÜ
Amerika, devrik lideri el geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pazar günü, başkent Bağdat'ın lüks semtlerinden Mansur'da bir operasyon düzenlendi. Ağır silahların kullanıldığı operasyon sonrasında, kimlikleri açıklanmayan beş kişinin öldüğü bildirildi. Aynı gün, Amerikan askerleri, Kerbela'da silahlı bir protesto gösterisini durdurmaya çalışırken bir Iraklı'nın ölümüne, birinin ise yaralanmasına neden oldu.

Saddam'ın yakalanması üzerine yapılan spekülasyonlar ve operasyonlar devam ederken, Amerikan askerlerine yönelik silahlı saldırılar da hız kesmiyor. Pazartesi sabahı, ABD devriyesine düzenlenen bir saldırı sonucunda bir asker yaralandı. Öğleden sonra ise, el bombalı bir saldırı sonucunda iki Amerikan askeri hayatını kaybetti. Irak'taki ABD birliklerinin komutanı Richardo Sanchez, yaptığı bir basın açıklamasında saldırıların özellikle son bir ay içerisinde arttığını belirtmişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır