kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ceset fotoğrafları daha önce de gösterildi

Uday ve Kusay'ın cesetleri ilk kez tüm dünyanın huzuruna çıktı fakat inanılırlık sağlamak için kullanılan ceset gösterme yöntemi tarih sayfalarında bir ilk değil.

Öldürülen liderlerin cesetleri kamuoyuna gösterilse de yöntemin başarılı olup olmadığı halen tartışılıyor. Ceset gösterme yöntemi Yunanlılar zamanında Büyük İskender'in cenazesinin cam bir tabuta koyularak saklanmasına dayanıyor. İngiltere'deki Fordham Üniversitesi profesörlerinden Paul Levinson "Büyük İskender öldüğü zaman insanlar gelip görsün diye cesedini cam bir tabutun içine koydular" dedi. Ceset gösterme yöntemi ise yüzyıllardır uygulanıyor.

İsviçreli bir bilim adamı ise "Uday'ın resmi Arjantinli ünlü devrimci Che'nin öldürüldüğü zamanki görüntülerini andırıyor. Che'nin öldürüldüğü yer adeta bir ibadet yerine dönüşmüştü. Uday ve Kusay'ın öldürüldüğü yer Arap gençler için de öyle bir tapınak haline gelebilir" dedi.

Nicolae Çavuşesku
Romanya'yı 25 yıl yönettikten sonra 1999 yılında halkı tarafından devrildi. Kurşuna dizilerek öldürüldükten sonra fotoğraflar basına verildi.

Che Guevara
Arjantinli ünlü devrimcinin cesedi 1967 yılında Bolivya'da gösterildi. 1965'te Bolivya'da savaşmaya giden Che, bu ülkede öldürüldü.

Benito Mussolini
İtalya'da bir döneme damgasını vuran faşist lider ve metresi, partizanlar tarafından 1945 Nisan'ında öldürülüp, halka açık bir alanda ayaklarından asıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır