|
 |
|

Skandal By-Bass
Belediyeye bagli 400 isci, onlarca is makinesi ve kamyon gece gunduz calisiyor. Henuz ruhsati olmayan stat G.Saray sayesinde hayata donuyor
Turkiye'nin en buyuk spor yatirimi olan Ataturk Olimpiyat Stadi, yaklasik 145 milyon dolarlik masrafa ragmen hala gercek anlamda bitirilmis degil. Ilk denemesi gecen yil 31 Temmuz'da Galatasaray-Olympiakos macinda yapilan, resmi acilisi Milletler Kupasi Atletizm Yarislari ile gerceklestirilen Olimpiyat Stadi'nin 20 gun sonraki Galatasaray-Diyarbakir macinda 80 bin taraftari agirlayip agirlayamayacagi hala sirrini koruyor.
Olimpiyat Stadi su anda uc seritli bir yolla TEM otobanina paralel giden uc seritli yan yola baglaniyor. Yeni projeye gore stat iki noktadan daha cikis yapacak. 8 Agustos'a kadar yetistirilmesi planlanan uc seritli ilk yol calismasina bu hafta baslanacak. ISKI yolu denen bu yeni yol da mevcut baglanti yolu gibi TEM'e paralel olan yan yolla bulusacak.
Hafif rayli sistemi yok
Projedeki diger baglanti yolu ise daha sonra insaa edilecek. Basaksehir'e dogru uc seritli olarak yapilacak bu yol Halkali-Ikitelli yoluna baglanacak. Bu yolun bitmesinin en az 3 ay surecegi belirtiliyor.
Stat Muduru Mimar Faruk Keskinel, stadin cevresindeki otopark insaatinin buyuk bir hizla surduruldugunu belirterek, "En az 10 bin araclik dev bir otopark cok kisa bir surede bitecek. Ardindan yeni baglanti yolunun insaatina baslanacak. Bu calismalari ilk lig macina kadar bitirecegiz" dedi. Keskinel, sikinti dogmamasi icin mac gunleri trafik duzenlemesi yapilacagini, yan yolun mac oncesi sadece gelis, mac cikislari da sadece gidise ayrilacagini acikladi. Keskinel, "Bugun kulagimiza gelen bir duyuma gore de yan yollar karayollarindan belediyeye devrediliyormus. Bu durumda belediye yan yolu da genisletip yeni bir rahatlama saglayabilir. Ayrica IETT ile gorusuldu. Sirkeci-Halkali tren istasyonunun Halkali noktasindan taraftarlar 9 kilometre uzakliktaki stata tasinacaklar. Bunun icin IETT araclarina ayrica bir otopark insaa edilecek. Bunun ihalesi de 3 gun icinde sonuclanacak. Otoparklar ise guvenligin saglanmasi icin isletmecilere verilecek" aciklamasinda bulundu.
1995'ten beri tartisiliyor
Iki vardiya halinde yaklasik 400 iscinin calistigi otopark ve baglanti yolu insaati 24 saat araliksiz suruyor. Calismalar lig basina kadar yetistirilse bile iki baglanti yolunun da yan yola acilmasi nedeniyle sikinti yasanmasina kesin gozuyle bakiliyor. Tek cozum olarak gorulen hafif rayli sistem icinse su ana kadar hicbir adim atilmadi.
Mart ayina kadar yolu, suyu olmayan statta artik hem elektrik, hem de su var. Dogalgaz da Aygaz'in koydugu dev tanktan karsilaniyor. Ama ilginctir, temelinin atildigi ilk gunden beri tartismalara konu olan Olimpiyat Stadi'nin bulundugu bolgenin imar planlari hala bitirilmedi ve 80 bin kisilik dev stat hala ruhsatsiz.
1995'te planlari basina tanitildiginda yeri konusunda tartismalara neden olan, insaat asamasinda bulunan magaralar icin "Avrupa'nin en eski yerlesimlerinden biri olan Yarimburgaz Magaralari'na cok yakin olan bu yeni bulgular dunya tarihini degistirebilir" iddialari ortaya atilan ancak magaralari betonla doldurulan stat bu haliyle kurtulusunu G.Saray'a baglamis durumda.
Bulent TUNCAY
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|