kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Isci, hukumetin restine grevle cevap verecek

Hukumetin ilk 6 ay yuzde 5, ikinci 6 ay yuzde 9 onerisini kabul etmeyen Turk-Is, yurt genelinde is yavaslatma ve grev uygulamasina hazirlaniyor

Hukumetin zam onerisini begenmeyen 454 bin kamu iscisinden grev sesleri yukselmeye basladi. Grev dalgasinda ilk adimi Turk-Is atacak. Hukumetin ilk 6 ay yuzde 5 ikinci 6 ay yuzde 9 onerisini kabul etmeyen Turk-Is, yurt genelinde is yavaslatma ve grev uygulamasina gidiyor. 70 bin 224 iscinin grev takvimi hazirlandi bile. Hukumet elini cabuk tutmazsa ilk grev 25 Temmuz'da, Gumruk Mustesarligi'nda calisan Tezkoop-Is uyesi 73 isciyle baslayacak. Bu grevi 30 Temmuz'da T. Koop-Is Sendikasi'na bagli Karadeniz Bakir Isletmeleri'nde calisan 45 isci izleyecek.

Turk-Is Baskani Salih Kilic, gecen hafta Bakanlar Kurulu toplantisinin ardindan Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'i telefonla aradi. Kilic, muzakere icin hazir olduklarini soyledi. Sahin ise hukumetin verdigi teklif konusunda kararli oldugunu dile getirerek konuyu bir kez daha Basbakan Erdogan ile gorusecegini kaydetti. Ancak bu gorusmenin ardindan Erdogan iscileri kizdiran "Iste meydan" aciklamasini yapti.

Hukumet bugune kadar yapilan gorusmelerde Turk-Is'e uc teklifle gelmisti. Ilk teklifte hukumet isciye ilk 6 ay icin sifir zam, ikinci 6 ay icin yuzde 7, ucuncu ve dorduncu 6 ay icin yuzde 5 onermisti. Ikinci gorusmede ise ilk 6 ay icin yuzde 4, ikinci 6 ay icin yuzde 7, uc ve dorduncu 6 ay icin yuzde 5 teklifi sunmustu. Hukumetin ucuncu onersi ise ilk 6 ay yuzde 5, ikinci 6 ay yuzde 9, uc ve dorduncu 6 ay icin yuzde 5 oldu. Turk-Is ise ilk 6 ayin yuzde 6'ya, ikinci 6 ayin ise yuzde 10'a cikarilmasini istiyor.

THY'DE GREV OLMAZ
THY ise, Hava-Is ile yurutulen toplu is sozlesmesi gorusmelerinin grev karari alinmadan sonuclanmasini bekliyor. THY'den borsaya su aciklama gonderildi

"Sendikanin grev karari icin nihai sure 23 Temmuz'da sona erece. Bu tarihe kadar muzakerelere devam edilmekte olup, grev karari alinmaksizin gorusmelerin sonuclanacagi beklenmektedir."

Sevim TOPCU


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir