kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Hukumet degil, BBC yoneticileri istifa etsin

Her sey tersine dondu.. Ingiliz eski silah denetcisi, bilimadami Doktor David Kelly'nin olumunun ardindan, herkes hukumeti sucluyordu.

Basinda Basbakan Tony Blair'in istifa etmesine iliskin haberler yayimlaniyordu. Ancak dunden itibaren fikirler degismeye basladi. Simdi hedef, Kelly'den aldigi bilgileri kullanarak haber yapan, ardindan da bilgilerin Kelly'den alindiginin ortaya cikmasina ragmen bilimadamina destek cikmayan BBC oldu. Ingiliz haber kanali yoneticilerinin istifasi isteniyor. Hatta Blair, basdanismani Alastair Campbell ve Savunma Bakani Geoff Hoon'un istifalarindan cok, BBC yoneticileri Gavyn Davies ve Greg Dyke'in gorevlerini birakmasi talep ediliyor. BBC'nin buyuk bir kriz icine girdigi, hatta belki de kuruldugu gunden bu yana en sorunlu gunlerini gecirdigi belirtiliyor.

Blair, tanik sandalyesine oturabilir
Blair'in emriyle baslatilan sorusturmayi yurutecek Lord Hutton dun bir aciklama yaparak "Sorusturmanin sinirlarini ben belirleyecegim" dedi. Hukumetin kendisine tam isbirligi sozu verdigini soyleyen Hutton, ayni davranisi diger kaynaklardan da bekledigini belirtirken, Basbakanlik ve Savunma Bakanligi'nin sorusturma kapsami disinda kalmasi konusunda israrli bir tutum icinde olan Blair'i dinlemeyeceginin isaretini verdi.

Ingiliz basini, Hutton'un aciklamasinin Blair ve Hoon'u da tanik koltuguna oturtabilecegine dikkat cekerken, Basbakan'in bunu onceden gorup, "Gerekirse taniklik ederim" aciklamasini pesinen yaptigina degindi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir