kapat
21.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

Stres artık yaş tanımıyor

Günümüzün en büyük hastalığı stres giderek gençler arasında da yaygınlaşıyor. Okul ve derslerden bunalan 18 yaş altı Amerikan gençleri artık ilk fırsatta kendilerini güzellik merkezlerine ve otellerin masaj salonlarına atıyor.

Amerika'da bulunan 33 milyon gencin her yıl ortalama 20 milyon doları güzellik ve sağlık hizmetlerine harcadığı iddia ediliyor. Hayatın zorluklarını daha 15-16 yaşından itibaren hissetmeye başlayan gençlerin imdadına gençlerdeki bu yeni potansiyeli keşfeden sağlık ve güzellik kurumları yetişiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan beş yıldızlı otel yetkilileri de verilen hizmetlerin oldukça pahalı olduğunu, ancak buna rağmen gün geçtikçe daha kalabalık ve daha genç bir kitle tarafından ziyaret edildiklerini belirtiyorlar.

Gençlerin en çok yararlandıkları hizmetlerinin stres giderici masaj, yüz masajı ve cilt bakımı olduğunu sözlerine ekleyen yetkililer, gençlerin sağlık, güzellik ve bakımlarıyla, son yıllarda bu kadar çok ilgilenmelerinin temelinde, medyada sürekli takip ettikleri oyuncu ve şarkıcıların ilgi çekici görüntüleri olduğunu da ifade ediyorlar.

"DIŞLANMAMAK İÇİN"
15 yaşındaki ABD'li Breanna Ellis masajda huzur arayan gençlerden yalnızca bir tanesi. Küçük kız sürekli yüz masajı yaptırdığını ve düzenli olarak gittiği bir güzellik merkezi olduğunu belirtiyor. Medyatik insanlar gibi görünmek istediğini ve onlar gibi olmazsa, çevresi tarafından dışlanmaktan korktuğunu söyleyen Ellis, çevresindekilerin de kendisi gibi davrandığını anlatıyor.

Ellis "Yaşadığımız toplumda güzel ve bakımlı olmayanlar dışlanıyor. Ben de dışlanmamak için görüntümle ilgilenmem gerektiğini hissediyorum" diyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır