kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Demirel'e 2.sok

Gorevi kotuye kullanmaktan hakkinda iki onemli dava yurutulen Turgay Demirel, TBMM Yolsuzluklari Arastirma Komisyonu'nun gundemine girdi

Turgay Demirel'in GSGM'ye bagli amator basketbol federasyonunu ozerk bir bicimde yonetme cabalari Meclis'in de gundemine geldi. TBMM Yolsuzluklari Arastirma Komisyonu, 2001 Avrupa Basketbol Sampiyonasi'nda elde edilen gelirin Basketbol Federasyonu yerine Turk Basketbolunu Gelistirme Vakfi'na (TUBGEV) aktarilmasini mercek altina aldi. Aslinda Basketbol Federasyonu hakkindaki ilk yolsuzluk suclamasi degildi. Federasyon Baskani Turgay Demirel hakkinda acilmis iki onemli dava bulunuyor.

Dava ustune dava
Bunlardan en onemlisi de Turgay Demirel'in de bagli bulundugu GSGM tarafindan Ankara 15.Asliye Ceza Mahkemesi'nde acilan 2003/5 esas numarali dava. Genel Mudurlugun suc duyurusu uzerine 4.5 yil hapis istemiyle acilan davanin iddianamesinde federasyonun kayit, tescil, itiraz ve ceza odemeleri ile mac yayinlari karsiliginda TRT'den alinan paranin vakif hesaplarina kaydirildigi belirtildi. Zeytinburnu 3.Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada ise secim donemi ve Abdi Ipekci'yle ilgili usulsuzlukler gorusuluyor.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir