kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Sezer onayladı TMY 8 kalktı

Cumhurbaşkanı Sezer, TMY'nin 8. maddesini kaldırdığı için "terörle mücadeleyi zayıflatacağı" gerekçesiyle daha önce veto ettiği 6. Uyum Paketi'ni onayladı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 8. maddesini kaldıran, özel kanallarda Kürtçe yayına olanak tanıyan 6. Uyum Paketi, Sezer'in vetosundan sonra TBMM'de ikinci kez "aynen" kabul edildiği için, Sezer de Anayasa uyarınca onaylamak zorunda kaldı.

6. Paket'te Kürtçe isim yasağı kalkıyor, AİHM hükmü doğrultusunda yeniden yargılama düzenleniyor. Ayrıca, yeni doğmuş çocuğun yaşam hakkının daha kuvvetli korunması vecezalarda caydırıcılığın sağlanması amacıyla anası tarafından ''şeref kurtarmak'' gerekçesiyle yeni doğmuş çocuğa karşı öldürme fiilinin işlenmesi halinde verilecek ceza artırılarak, alt sınır 8 yıla, üst sınır ise 12 yıla çıkarılıyor. Bu ceza TCK'nın 453. maddesinde halen 4-8 yıl olarak uygulanıyor.

İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikle, mülki idare amirinin izniyle ibadethane açılmasına da olanak tanıyan Paket, Sinema, Video ve Müzik Eserleri Denetleme Kurulu'ndan MGK Genel Sekreterliği üyeliğini çıkarıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır