kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Gönlüne göre uğurlandı

Koç Ailesi'nin Doğan Enişte'si Erdoğan Gönül, son yolculuğuna, en sevdiği otomobili Buick, eşi Sevgi Gönül'ün sarı mimozaları, binlerce seveni ve bir daveti andıran cenaze töreniyle uğurlandı

Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un damadı, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Gönül (70), son yolculuğuna binlerce seveninin eşliğinde uğurlandı. Yaşamı boyunca etrafından hep kalabalıklar olan Erdoğan Gönül'ü uğurlamaya gelenler, Teşvikiye Camii'nin dışında uzun kuyruklar oluşturdu. Bir otomobil tutkunu olan Gönül'ün en sevdiği otomobili 1933 model Buick ve eşi Sevgi Gönül'ün sarı mimozaları da son yolculuğa eşlik etti.

Erdoğan Gönül için ilk tören holdingin Nakkaştepe'deki merkezinin bahçesinde düzenlendi. Buradaki törende konukları Koç Holding CEO'su Bülent Özaydınlı ve Yönetim Kurulu Üyesi İnan Kıraç karşıladı. Gönül'ün cenazesinin başında bir konuşma yapan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gözyaşları içinde şunları söyledi

DOLU DOLU YAŞADI
"Erken denebilecek bir yaşta aramızdan ayrılan Doğan eniştemiz, hayatını zevkle ve dolu dolu yaşayarak noktaladı. Olaylara hep olumlu açıdan bakan, ileri görüşlü, kendisiyle ve etrafıyla barışık, dolayısıyla çok sevilen ve sayılan bir kişiliğe sahipti. Sade ve gösterişsiz olmaya özen gösterirdi. Keskin zekası ve ince mizah anlayışı onu farklı kılan önemli özelliklerindendi".

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da Gönül'ü ilk kez 1959 yılında Otosan'ın kuruluşu sırasında, bir odada, Ford Otosan'ın eski genel müdürlerinden Ahmet Binbir ile üzerinde iş tulumuyla gördüğünü anlattı. Rahmi Koç, "O zaman ne bilecektim ki eniştem olacağını, Sevgiciğim'i mesut ve bahtiyar edeceğini, onun sivri uçlarını törpüleyeceğini, aileye neşe getireceğini, bizleri başka dünyalara götüreceğini... Hatır, gönül sayan, vefakar, ince ruhlu bir insandı. Sevgiciğim'e bu acıya dayanma gücü diliyorum" dedi. Erdoğan Gönül'ün 44 yıllık çalışma arkadaşı Ahmet Binbir de konuşmasında, "Sana uğurlar olsun demeye dilim varmıyor. Aramızdan bir yıldız kaydı farketmedik, başımız sağolsun" dedi.

TEŞVİKİYE DOLUP TAŞTI
Nakkaştepe'deki duanın ardından, Erdoğan Gönül'ün cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Teşvikiye Camii, taziye için gelen kalabalıkların izdiham yaratmaması için özel olarak düzenlenmişti. Koç Ailesi, üzeri beyaz brandayla kaplı bir platform üzerinde taziyeleri kabul ederken, camiye gelenler siyah kurdelalarla çevrilmiş yürüyüş koridorunu izleyerek içeri girdi. Bu düzenleme, dışarıda uzayan kuyruklara rağmen içeride sıkışıklık yaşanmasını önledi. Camideki törende, Sevgi Gönül, Rahmi Koç, Mustafa Koç, Caroline Koç, Ali Koç, Ömer Koç, İnan Kıraç, Semahat Arsel, Nusret Arsel ve İpek Kıraç, taziyeleri kabul etti.

İŞ VE SİYASET DÜNYASI BULUŞTU
Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni, Teşvikiye Camii'nde yapılan düzenleme nedeniyle izdiham ve karışıklık olmadan tamamlandı. Cenaze töreni bu haliyle, çok iyi organize edilmiş bir davet görünümündeydi.

Cami girişinden itibaren siyah kurdelalarla çevrilerek oluşturulan yürüyüş koridorundaki kuyruk, ancak saat 14.00'de cami bahçesine girebildi.

Cami önündeki dört otobüs, Zincirlikuyu Mezarlığı'na gitmek isteyenler için hazır bulundu.

ErdoĞan Gönül'ü uğurlamaya gelenler kadar, çelenklerin yoğunluğu da dikkat çekiciydi. Koç Ailesi beyaz çiçeklerden oluşan bir çelenk, Koç Grubu kırmızı çiçeklerle bezeli bir çelenk gönderdi. Tabutun üzerinde ise Eşi Sevgi Gönül'ün adını taşıyan ve sarı mimozalardan oluşan sade bir çelenk ile kırmızı güllerden oluşan bir çelenk vardı.

Yoğun güvenlik önlemi alınan cenaze töreni, iş ve siyaset dünyasından pek çok ünlüyü buluşturdu. Ali Talip Özdemir, Mesut Yılmaz-Berna Yılmaz, Mustafa Sarıgül, Mehmet Ağar, Kutlu Aktaş, Tuncay Özilhan, Bülent Eczacıbaşı, İshak Alaton, Nail Keçili, Osman Boyner, Cem Boyner, Erol Aksoy, Halis Komili, Yılmaz Ulusoy, Şarık Tara, Erdoğan Demirören, İzzet Garih, Mehmet Yıldırım, Cem Hakko, Muharrem Kayhan, Burhan Karaçam, Aldo Kaslowski, Nihat Gökyiğit, Ali Sabancı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna törene katılanlardan bazılarıydı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır