kapat
18.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Grimason ailesi hukumeti sucladi

Ali Stair'in anne ve babasi, "Turk hukumeti silah suclarinin onune gecemedigi icin kusurlu" dedi

Izmir'in Foca Ilcesi'ne bagli Yeni Foca Beldesi'nde bebek arabasinda uyurken cikan silahli kavgada bir kursunun isabet etmesi sonucu olen 2.5 yasindaki Ali Stair Grimason dun Iskocya'da duzenlenen torenle topraga verildi. Kucuk Grimason icin Dogu Kilbride kentinde bulunan eski Parish kilisesinde duzenlenen cenaze torenine yuzlerce kisi katildi.

Ingiliz ve Turk'lerin de katildigi torende anne Ozlem Grimason gozyaslarina engel olamadi. Grimason cifti torenden sonra yaptiklari aciklamada sunlari soylediler

"Oglumuzu kaybetmenin acisini tarif etmek imkansiz. Sucun buyuk bolumunu Turk hukumetinin ustlenmesi gerektigini dusunuyoruz. Cunku Turkiye'de silahlar yasal ya da yasal olmayan yollardan olsun cok kolay elde ediliyor. Ayrica illegal olarak silah tasimanin cok az bir cezasi var. Turk hukumeti ulkedeki silah suclarinin onune gecemedigi icin sucu paylasmasi gerektigini dusunuyoruz."

ONU COK OZLEYECEGIZ
Torende konusma yapan Grimason'un buyukbabasi Tuncer Essizhan "Eger Ali Stair su anda konusabilseydi cok sevgili ailesinden hicbir sikayeti olmadigini soylerdi. Onu her zaman cok sevdim ve her zaman cok sevecegim" diyerek duygusal dakikalarin yasanmasina neden oldu. Tabutun uzerine sadece beyaz bir gul konulurken Ali Stair'in cenazesi kentteki Phillipshill Mezarligi'nda topraga verildi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir