kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

BÜLENT TULUN


Hakan&G.Saray

Galatasaray camiasında Hakan Şükür ve Abdullah transferlerinden sonra sıkı bir çalkantı yaşandı. "Hami'yi ve Ogün'ü de alsaydık" esprileri yapılmaya başlandı, internet sitelerinde işler Prekazi ve Simoviç'e kadar gitti.

Olaya ayrı bir gözle ve akılcı bir yaklaşımla bakarsak kazın ayağının öyle olmadığını görürüz. Nitekim Hakan Şükür'ün de bütün genç futbolcular gibi geçmişte hataları olmuştur. Bu hatalar G.Saray'ın içe dönük sistemi ve affedici karakteri dolayısıyla dışarı yansımamıştır. Hakan, İtalya'ya giderken gecikmeli de olsa kulübe 7 milyon dolar civarında para kazandırmıştır. G.Saraylılığından kimsenin şüphesi yoktur. Şimdi de gelip Galatasaray'da boş sözleşmeye imza atmıştır.

Okan ile Emre ne yapmıştır? Bir yıl boyunca yurtdışında yaptıkları sözleşmeyi kendi aileleri sayılan Galatasaray'dan saklamışlar ve kulüplerine beş kuruş kazandırmadan kaçıp gitmişlerdir. Üstelik ayağımıza gelen şampiyonluğu da kaybetmemize büyük bir ölçüde neden olmuşlardır. Futbolun hafızası unutkandır ama Galatasaray taraftarının hafızası fil hafızasıdır, unutmaz. Hakan Şükür, Galatasaray'a en az 5 sene daha hizmet edecektir. Hatta son senelerinde savunma tandeminde görürseniz şaşırmayın.

Bugüne kadar Galatasaray'a Fenerbahçe'den gelen hiçbir oyuncu fos çıkmadı. Naci Erdem'ler, Erhan Önal'lar, İlyas Tüfekçi'ler, Raşit Çetiner'ler gibi Transferinden sonra Abdullah da önemli bir beyan tespit ettim. "Bana futbol oynama şansını yeniden veren Fatih hocama teşekkür ederim" diyor. Bu Abdullah için bir onur ve gurururu kurtarma meselesidir. Eski takımı F.Bahçe'den iki kez dışlanırken F.Bahçe'nin emekli amiral basın sözcüsünün beyanatı hala aklımda; "Oktay ve Abdullah'ın neden kadro dışı bırakıldıklarını açıklarsam hangi yüzle sokağa çıkacaklar" diyordu. Sonra Abdullah tekrar kadroya girip kaptan bile oldu. Gün Abdullah'ın haysiyet günüdür, Galatasaray da kendisinden çok verim alacaktır.

Frank De Boer transferine bitmiş gözüyle bakılıyor. Ben kendisini Avusturya kampında görmeden inanmam ama eğer doğruysa bugün dünyada savunma tandemindeki 5-6 ustadan birisidir. Galatasaray'a uyum sorununu bilgisi, kültürü ve tevazuu ile halledebilirse büyük bir oyuncuyu birkaç yıl izleme şansımız olur.

G.Saray'ın bence en önemli açığı kalede. Allah korusun, Mondragon'a bir şey olursa gönül rahatlığı ile kalenin teslim edilebileceği bir ikinci kaleci yok. Millet olarak hep yumurta kapıya geldiği zaman düşünmeye başlarız, umarım önemli Avrupa takımlarının birinci kalite 3-4 kaleci barındırdığı gerçeği atlanmamıştır, bunun çalışmaları yapılıyordur.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır