kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

CÜNEYT E. KORYÜREK


Atletler ısınıyor (!)

Ağustos ayının üçüncü haftasında Paris'te başlayacak olan Dünya Atletizm Şampiyonası için dünyanın en iyi atletleri yanında yeni kabiliyetler de hababam yarışıyor, forma girmeye çalışıyor ve konan barajları aşmak için kent kent yarışmaları kovalıyorlar. Helsinki'de 1983'te başlayan bu şampiyona iki kez 4 yıl aralıklarla ve 1991'den sonra her iki yılda bir yapılıyor. Bu şampiyona, Olimpiyadlar'dan sonra en önemli organizasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. Bu yılki yarışmalar, belki de, gelecek yılki Atina Olimpiyadları için bir prova olarak da görülebilir.

Bu yıl Paris'te, hemen herkesin hayran olduğu Marion Jones, geçenlerde çocuk sahibi olduğundan yarışamayacak. Çocuğunun babası ise, erkekler dünya 100 metre rekortmeni Tim Montgomery. Geçen yıl 9.78 koşan Montgomery, bu yıl formda değil. Dünya ve Olimpiyad şampiyonu ve eski dünya rekortmeni Maurice Greene de eski formunu bulamadı. Paris'te hemen her branşta meşhur ve şampiyon atletlerin unvanlarını korumaları biraz güç olacak. Zira, yeni kuşak kabiliyetler, eskilerin ensesinde yarışıyorlar.

Olan atletlere oluyor
Mesafe koşularının gelmiş geçmiş en büyüğü olan ve bu yıl 30 yaşına giren Etiyopyalı Gebrselassie 5 bin ve 10 bin metrelerde kendine ait dünya rekorlarını elde tutsa dahi, Paris'te birincilik kürsüsüne çıkması için, gerçekten eski formuna sahip olması lazım. Yoksa, hepsi de genç kendi takım arkadaşları ve rakip Kenyalılar, bu mesafelerde madalyaları kimseye bırakmayacaklar gibi.

Paris'teki büyük şampiyonaya daha zaman var. Pistler biraz daha ısınsın ve atletler biraz daha forma girsin, gelecek yazılarımda, TV ekranından zevkle seyredeceğiniz atletleri size tanıtacağım.

Bu arada yıllardır NTV ekranlarından seyrettiğiniz ve Kenan Onuk ve Hıncal Uluç'la birlikte sizlere sunduğumuz Golden League yarışmalarını bu yıl seyredemeyeceksiniz. Süreyya Ayhan'ın da yer alacağı bu yarışmalar, fırsat bu fırsattır diyerek fazla para isteyen yayın sahipleri yüzünden yayınlanmıyor.

Tüm dünyada, yeni kuşak atletler eşki şampiyon veya rekortmenler Dünya Şampiyonası için yarışarak ısınırken, bizim Türk atletleri de, hala eski programları uygulamaktan başka bir şey bilmeyen, atletlere yarışma imkanı verecek koşulları araştırmayan ve "Ben ne dersem o olur" kafasıyla çalışan bir federasyonun elinde, yarışma yerine ısınmakla yetiniyorlar.

Bir süredir federasyonu eleştiriyorum. Benim kavgam adamla değil, yapılan kötü uygulama ile. Bu konuda şimdiye kadar yazdıklarıma karşılık sadece asık bir surat aldım. Yanlışlıklar düzeltilmedi. Federasyon, Genel Müdürlüğü uyutuyor gibi geliyor bana. Tepedeki herkes bildiğini yapıyor ve olan zavallı atletlere oluyor. Türk atletizmi daha iyi şeylere layık.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır