kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GSGM ava çıktı

18 kulübün GSGM'ye olan 7.3 trilyon liralık borcu için devlet ayağa kalktı. F.Bahçe, hacizden taksit sözüyle kurtulurken Beşiktaş ve G.Saray sırada

F.Bahçe'den taksit sözü
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne borcu olan kulüpler yandı. GSGM, spor kulüplerinden alacağı yaklaşık 7.3 trilyon lirayı tahsil etmek için atağa geçti. 18 borçlu kulübe icra takibinin başlatılması panik yarattı. 716 milyarlık borcuyla 3 büyükler içinde en büyük borca sahip olan Fenerbahçe, son anda taksitle ödeme yapacağını belirterek haciz kararını durdurdu. GSGM'ye Beşiktaş'ın 369 milyar lira, Galatasaray'ın ise 639 milyar liralık borcu bulunuyor. Kocaelispor ise 1 trilyon 174 milyar 700 milyon lirayla borçlu kulüplerin başını çekiyor.

Basketbol Vakfı da borçlu
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na verdiği brifingde bu konuyu çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu borçları mutlaka tahsil edeceğiz" dedi. Borçlular arasında Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın bulunması ilgi çekici. Vakfın GSGM'ye 1 trilyon 174 milyarlık borcu bulunuyor. Denizlispor'un 5 milyar, Akçakocaspor'un da 2 milyar liralık borçları GSGM'nin hedefleri arasında.

Ali ERDOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır