kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hooijdonk Fener'in

Aylardır süren transfer hikayesi dün Amsterdam'da bitti. Başkan Aziz Yıldırım ve Daum ile öğle yemeğinde buluşan Hollandalı golcü 2 milyon Euro'ya resmen F.Bahçeli oldu

F.Bahçe muradına erdi
F.Bahçe, Feyenoord'un golcüsü Van Hooijdonk'u aylar süren bir uğraştan sonra dün renklerine bağladı ve ezeli rakibi G.Saray'a da büyük bir çalım attılar. İşte Hooijdonk'un transferinin perde arkası Yaşanan hayal kırıklığından sonra sezon sona ermeden transfer çalışmalarına başlayan sarı-lacivertli yönetim, Feyenoord ile sözleşmesinin sona erdiğini varsayarak Van Hooijdonk ile 1.2 milyon Euro'ya anlaştı. Ancak Hollandalı golcü, "Bu benim son transferim. Kararımı sezon sonunda vereceğim" diyerek açık bir kapı bıraktı. Van Hooijdonk'un Feyenoord'dan ayrılacağını duyan İngiliz kulüpleri Bolton Wonderers ve Fulham da devreye girdiler.

G.Saray da devrede
Bu iki kulüp 1 milyon Euro civarında bir teklifte bulunmasına rağmen, Van Hooijdonk'un karısı 'İngiltere'ye git' diye baskı yapınca F.Bahçe, fiyat yükseltti ve 1.5 milyon Euro'ya çıktı. Bu esnada G.Saray da, 1.6 milyon Euro'luk teklifi ve Şampiyonlar Ligi kozu ile devreye girdi. Van Hooijdonk'un piyasasının yükseldiğini gören Feyenoord da, futbolcu ile anlaşıp sözleşmesini 1 yıl uzattı ve 1 milyon Euro bonservis bedeli belirledi. Sarı-lacivertliler bunun üzerine Van Hooijdonk'a 2 milyon Euro teklif ettiler ve anlaşmaya vardılar. Peşin 1 milyon Euro da bankaya yatırıldı.

Ancak bu sefer de Ortega'nın menajeri Caliendo'nun, F.Bahçe aleyhine yürüttüğü kampanya işleri altüst etti. Parasını alamayacağından korkan 33 yaşındaki golcü teminat mektubu isterken, G.Saray tekrar devreye girdi. Salı günü Rotterdam'da Hooijdonk ile masaya oturan başkan Canaydın, "F.Bahçe'ye cumaya kadar süre verdim. Eğer teminat mektubunu getirmezlerse, cumartesi sizinle görüşürüm" yanıtını aldı. Ancak F.Bahçe Başkanı Yıldırım ve Daum, dün sabah, bir Hollanda bankasının teminat mektubu ile Hooijdonk'un karşısına geçip, 2 yıllık anlaşmayı imzalattı ve transfer savaşını kazandı. Bugün İstanbul'a gelecek olan Hooijdonk, sağlık kontrolundan geçecek.

Deniz DERİNSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır