kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Halkın kafası karışık!

AKP, 7 büyük ilde 6 ile 12 bin arasında seçmene 'Kim belediye başkanı olsun' diye sordu. Anketten Fatih Terim'den, Emin Çölaşan'a kadar çok sayıda sürpriz isim çıktı

AKP'nin seçmenin nabzını tutmak için yaptırdığı yerel seçim anketi vatandaşın kafasının karışık olduğunu gösterdi. Her partiden belediye başkan adayı olabilecek isimlerin yer aldığı ankette, İstanbul'da Ali Müfit Gürtuna, Ankara'da Melih Gökçek ilk sırayı alırken çok sayıda sürpriz ismin de aday olması istendi.

Yerel seçimler seçmenin eğilimini belirlemek isteyen AKP, büyük illerde 6 ile 12 bin arasında seçmene kimi belediye başkanı olarak görmek istediğini sordu. İstanbul'da, şimdiki başkan Ali Müfit Gürtuna verilen oyların yüzde 50'sini alırken, ikinci sırada sürpriz bir isim olarak Sedat Peker yer aldı. Deneklerin yüzde 12.9'u Peker'e oy verdi. Üçüncü sırıda ise yüzde 5.51 ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bulunuyor. İstanbul adayları arasında gösterilen ilginç isimler arasında işadamı Cem Boyner, emekli General Atilla Kıyat, Gazeteci Sadettin Teksoy, Yazar Hasan Kaçan, İşadamı İhsan Kalkavan, ANAP'lı Ediz Hun, Rektör Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Ahmet Tan gibi isimler bulunuyor. İstanbul adayları arasında 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal yüzde 1.2 oy oranı ile 13'üncü sırada yer aldı.

ANKARA'DA ÇÖLAŞAN
Ankara'da mevcut başkan Melih Gökçek yüzde 32.9 oy oranı ile birinci sırada yer alırken, geçen dönem DSP'den aday olan Doğan Taşdelen ise yüzde 30.7 oranında oy aldı. Ankara aday olması istenen en sürpriz isim ise Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan oldu. Çölaşan, yüzde 2 oyla altıncı sırada kaldı. Ankara adayları arasında gösterilen ASO Başkanı Zafer Çağlayan 12'nci, Hasan Celal Güzel 16'ncı, AKP İl Başkanı Nurettin Akman 22'nci sırayı aldı.

Adanalılar ise başkan adayları arasına sürpriz bir isim olarak Fatih Terim'i kattı. İlk sırayı başkan Aytaç Durak yüzde 21 ile alırken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yüzde 16.2 ile üçücü sırada yer alıyor.

ÇEVİK BİR, İZMİR'İN ADAYI
İzmir'de Burhan Özfatura yüzde 19.5 ile ilk sırayı aldı. Mevcut başkan Ahmet Priştina yüzde 17 ile üçüncü sıraya düştü. İzmir'de sekizinci sırayı ise yüzde 4.35 oyla eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevir Bir aldı. Kutlu Aktaş 14'üncü, Işılay Saygın 15'inci, Alaattin Yüksel 17'nci, Kenan Işık 18'inci, gazeteci Fehmi Koru, 21'inci, Ahmet Vekif Alp 23'üncü, Işın Çelebi 26'ncı sırada yer alıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır