kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Biz yolumuza aynen devam ediyoruz

Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel'ın davetlisi olarak bu ülkeye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada AB'ye mesaj verdi.

Başbakan Erdoğan "Bizi AB'ye alırlar veya almazlar biz yolumuza devam ediyoruz" dedi. Avusturya Başbakanı Schüssel de cesaretlendirici sözler söyledi ve "Reformlar yapıyorsunuz. Bunlar Türkiye'yi AB'ye götürecek adımlardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avusturyalı meslektaşı ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB'ye uyum sağlamak amacıyla yaptığı çalışmaları aktardı. Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "AB, Türkiye'ye karşı zaman kazanmak istiyor mu?" sorusu üzerine şunları söyledi "Şu anda Kopenhag kriterleri ve Maastricht siyasi kriterleri Ulusal Program'da yer alıyor. Bizler hızla Kopenhag kriterlerinin gerek uyum gerekse uygulamada sağlanmasını istiyoruz. Kopenhag'da 2004 Aralık ayına kadar ilerleme görülürse, tarih verilme kararı alınmıştı. Biz de bunu yapıyoruz. Alırlar veya almazlar biz yolumuza devam ediyoruz." Schüssel de, Erdoğan'ı kısa sürede çok önemli reformlara imza atmasından dolayı tebrik etti. Schüssel, " Bunlar Türkiye'yi AB'ye götürecek adımlardır " diye konuştu.

Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır