kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Çakmağı çaktı tüpleri patlattı

İzmir'de, kaçak tüp tesisinin sahibi sigara için çakmağı ateşleyince binayı havaya uçurdu. Olay 2 yaralı ile atlatıldı

Ankara'da geçtiğimiz hafta meydana gelen akaryakıt ve LPG istasyonundaki patlamanın ardından dün de İzmir benzeri bir tehlike atlattı. Balçova'daki tüp depolama tesisine, tüp dolu kamyonla gelen tesis sahibi Özhan Özbalıkçı, sigara yakmak için çakmağını ateşleyince kamyondaki kaçak yapan bir tüp patladı. Bunun ardından kamyondaki diğer tüpler de art arda patlayınca ortalık alev topuna döndü.

Ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen tesiste patlama sonucu oluşan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle yakındaki LPG ile karşıdaki benzin istasyonuna sıçramadan söndürüldü. Patlamada vücudunda yanıklar oluşan tesis sahibi hastaneye kaldırılırken, bitişikteki hastanenin bahçesinde dolaşırken havada uçuşan tüp parçalarının çarptığı bir bayan memur da hafif yaralandı.

Patlama sırasında vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan tesis sahibi Özbalıkçı polise verdiği ilk ifadede, patlamanın sigara içmek için çakmağı ateşlediği sırada meydana geldiğini söyledi. Bu arada, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan memur Eylem Sönmez'in de olay sırasında hafif şekilde yaralandığı ve hastanede ayakta tedavi gördüğü öğrenildi.

KAÇAK ÇALIŞIYOR
Olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, çalışma ruhsatı bulunmayan tesiste, kaçak olarak tüp dolumu yapıldığının da ortaya çıktığını belirterek, "Bu konuda vatandaşlarımızın ve çevredeki esnafın duyarlı olması gerekirdi. Devletin polisi, zabıtası görev bekliyor. Böylesi önemli bir konuda ihbarda bulunularak tedbir alınması sağlanmalıydı'' dedi. Tataş, çalışmalar hakkında İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'ya da telefonla bilgi verdi. Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker de olay yerinde incelemelerde bulundu.

LPG İstasyonlarına "Fırtına operasyonu"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Fırtına Operasyonu'nda kent içinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 34 akaryakıt istasyonu mühürlendi, 24 istasyonun ise pompaları söküldü .Kaçak istasyonlara yönelik baskınların devam edeceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Fırat, İstanbul'da faaliyet gösteren 186'sı kaçak ve ruhsatsız 524 akaryakıt ve LPG İstasyonu bulunduğunu söyledi. İstanbul'u A, B ve C olmak üzere üç bölgeye ayırdıklarını ve art arda operasyon yaptıklarını belirten Fırat, akaryakıt ve LPG istasyonlarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin mühürleme ve savcılığa suç duyurusunda bulunmanın dışında hiçbir yaptırımı olmadığını kaydetti. Fırat, hukuki düzenlemenin şart olduğunu vurguladı.

Şenol BATAKAR - Sedat YILMAZ - İlker ÇOBAN - Mehmet DEMİRPOLAT - Fatih ŞENDİL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır