kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Özgür Kız', yedilisiyle caz söyleyecek

'Özgür Kız' Nil Karaibrahimgil, 10. Uluslararası Caz Festivali'nde sahne alacak. Farklı müzik tarzıyla dikkat çeken sanatçı, 'Nil Yedilisi' adlı grupla cazseverlerle buluşacak

Özgür Kız olarak tanınan Nil Karaibrahimgil, müziğin en "özgür" dalında sahne alıyor. 10. Uluslararası Caz Festivali kapsamında, 16 Temmuz Çarşamba akşamı Esma Sultan Yalısı'nda sahne alacak ilk pop sanatçısı unvanını alacak olan Karaibrahimgil, izleyicilere hem müzikal açıdan hem de sahne şovu açısından büyük bir sürpriz yapacak. "Nil Yedilisi" adıyla verilecek konserde, şarkıcıya yedi kişi eşlik edecek. Ozan Çolakoğlu, Nail Yavuzoğlu, Nurkan Renda, Nezih Yeşilnil, Erhan Akhan, Göksun Çavdar ve Oğuzhan Balcı konserde, Nil'in yedilisini tamamlayacak. Karaibrahimgil, "Nil Karaibrahimgil caz festivalinde şarkı mı söyleyecek!" tepkilerine ise "Bir anda caz şarkıcısına dönüşmeyeceğim. Ben müzikte her türe açık bir insanım" diyor.

TEKLİF GÜNGÖR TANER'DEN
Teklif ise Güngör Taner'den gelmiş. Karaibrahimgil, Nil teklifi nasıl aldığını da "Kış aylarında Babylon'da bizi seyreden Güngör Taner, 'İstanbul Caz Festivali'ne katılır mısınız?' diye sordu. Çok şaşırdım ve aynı zamanda çok mutlu oldum. Çok güzel bir teklifti. Çünkü Uluslararası Caz Festivali çok prestijli ve bu festivale katılmak pop şarkıcılarına nasip olmayan bir durum" sözleriyle anlatıyor.

Festival kapsamında, şarkılarını yeniden düzenlemeye karar verdiklerini anlatan Karaibrahimgil, "Nil Dünyası" adlı albümündeki şarkılarını konser gecesi caz versiyonuyla çalacaklarını söyledi. İstanbul Caz Festivali'ni her yıl takip ettiğini belirten Nil, "Herkes şarkılarımı tıpkı albümümdeki gibi hiç değiştirmeden söyleyeceğimi düşünüyor. Ama insanları şaşırtacağım. Normalden daha farklı söyleyeceğim" diyor.

İnci DÖNDAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır