kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Onlar artık hep böyle

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tıbbi gözlem altında tutulan Kahramanmaraşlı siyam ikizleri 2,5 yaşındaki Ayşe ve Sema, ömür boyu birlikte yaşamaya mahkum.

Ameliyatla ayrılmaları halinde, yaşamlarının tehlikeye gireceği konusunda görüş birliğine varan uzmanlar iki kardeşin yaşamlarını "yapışık" olarak sürdürmelerine karar verdi. Doğdukları günden bu yana yapışık ikizlerin gelişimini izleyen Prof. Dr. Hasan Okur, yapışık ikizlerin ayrılmamaları konusunda Bilimsel Kurul'un karar aldığını belirterek, "Ayrılmaları sağlıklı yaşamalarına engel. Bu nedenle kurul böyle bir karar aldı. Bu halde 50 yıl da yaşayabilirler, 70 yılda. Ancak, birisinin yaşamının tehlikeye girmesi halinde diğerini kurtarmak için müdahale edilebilir" dedi.

"YALNIZCA BİRİ YAŞAYABİLİR"
Anne ve babaları tarafından hastaneye terk edilen siyam ikizleri ile ilgili tıbbi bakımdan yapılacak bir şey kalmadığını söyleyen Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Okur, "Ortada iki çocuk var ama bunlar tek bedende yaşıyor. Birçok organları ortak. Her şeyden önemlisi vücuda kan pompalayan atardamar bel hizasında birleşiyor. Sindirim sistemleri, cinsel organları tek ve ayakları da iki tane. Ameliyat edilecek olsalar bile belki biri kurtulabilir ama biri yaşamaz. Bu çocuklardan birini tercih etmeyi kimse göze alamıyor. Çünkü ameliyatla ayırsak bile birinin bedeni tam olacak, diğeri yarım kalacak. Biz ikisinin de yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Temel EREN - Murat KARAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır