kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Bingöl'de köy baskını

Bingöl'ün Genç İlçesi Karakoç mezrasını basan PKK/KADEK militanları 5 kişiyi kaçırdı. Otomatik silahlarla taranan köylülerden 4'ü hayatını kaybederken, 1 kişi ise ağır yaralandı

PKK/KADEK örgütü militanları Tunceli Valisi Ali Cafer Akyüz'e düzenlenen silahlı saldırının ardından, önceki gece de Bingöl'ün Genç İlçesi Karakoç mezrasını bastı. Militanlar, kaçırdıkları 4 kişiyi otomatik silahlarla tarayarak ve kafalarını dipçik ve taşlarla ezerek öldürdü. 1 kişiyi de ağır yaralayan örgüt mensuplarının, iki ay önce bu köye düzenlenen operasyonda 2 örgüt mensubunun öldürülmesinin intikamını almak için bu eylemi düzenledikleri sanılıyor.

ÖNCE PROPAGANDA YAPTILAR
Yumaklı Köyü'nün 9 haneli Karakoç Mezrası'na önceki gece saat 21.00 sularında baskın düzenleyen militanlar ilk önce örgütün propagandasını yaptılar. Daha sonra köyde yaşayan Gıyasettin Üzmen (54), Ahmet Acar (60), oğlu Erdal Acar (29), Hacı Kaya (60) ve Mahmut Kaya'yı (30) yanlarına alarak uzaklaştılar. PKK'lılar, Rasti Tepesi'ne götürdükleri köylüleri otomatik silahlarla taradılar. Saldırıda 4 köylü hayatını kaybetti. Mahmut Kaya ise öldü zannedilerek olay yerinde bırakıldı. Mahmut Kaya'nın durumunun ağır olduğu ve Elazığ Devlet Hastanesi'ne sevkedildiği öğrenildi. Bu arada köylüler Filit Acar adlı kişinin de kayıp olduğunu söyledi. Cesedi bulunmayan bu kişinin örgüt militanlarınca kaçırılmış olduğu tahmin ediliyor.

İNTİKAM EYLEMİ
Genç İlçesi'ne bağlı Döşekkaya Köyü Muhtarı Ali Keleş'i bir ay önce evinden alarak öldüren örgütün, bu olayın ardından Yumaklı Köyü'nde düzenlenen jandarma operasyonuyla 2 örgüt üyesinin ölü ele geçirilmesine misilleme yaptığı sanılıyor.

Bu arada eylemle ilgili bir açıklama yapan Bingöl Valisi Hüseyin Çoş militanların köylüleri öldürmeden önce işkence yaptıklarını açıkladı. Coş, PKK/KADEK'lilerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığını da açıkladı.

1 KİŞİ YAKALANDI
Bu arada Tunceli Valisi Ali Cafer Akyüz'e yönelik saldırıyı gerçekleştiren grupta yer aldığı ileri sürülen 1 PKK'lı yakalandı. Pülümür İlçesi Balpayam Köyü kırsalında yakalanan ''Tito Kemal'' kod adlı Kahraman Güvenç adlı örgüt mensubuyla birlikte bir adet uzun namlulu Kalaşnikof marka silah ile 3 adet şarjör ve 2 adet el bombası ele geçirildi.

KADEK'in Irak grubu
Köy basıp 4 kişiyi öldüren PKK/KADEK militanlarının, ABD'nin, örgütü Kuzey Irak'tan çıkmaya zorlamasından sonra Türkiye'ye geçen 250 kişilik gruptan olduğu tahmin ediliyor. Bingöl-Tunceli arasındaki bölgede üslenen grubun ele geçirilebilmesi için Bingöl ve Tunceli'de seri operasyonlar düzenleniyor. Son olarak geçtiğimiz cumartesi günü Tunceli'nin Ovacık-Hozat ilçeleri arasında kalan kırsal bölgede gerçekleştirilen operasyon sırasında 1 terörist ölü ele geçirildi. Operasyonda 1 asker öldü, 3 asker ise yaralandı. Daha önce de Bingöl'ün Yayladere, Karlıova ve Genç ilçelerinde aralıklarla süren operasyonlar sırasında 5 PKK/KADEK militanı öldürülmüştü.

Mehmet YALNIZAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır