kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

19 yıl sonra gelen mucize

Amerikalı Roger'ın 9 yaşında içine mesaj yazıp denize attığı şişe 19 yıl sonra bulundu. Ama o bunu göremedi. Çünkü 5 yıl önce öldü

Henüz 9 yaşındaydı. Ailesiyle çıktığı tatilde, bir gün biri bulup da kendisine getirir ve hoş bir macera yaşamış olur diye bir mesaj yazıp şişeye koydu, denize attı. Ve aradan 19 yıl geçtikten sonra hayali gerçek oldu. Biri gerçekten şişedeki mesajını denizde buldu, çıkardı ve okudu... Ancak o, bu ana tanık olamadı. Çünkü 1998'de geçirdiği bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Hollywood filmlerini aratmayacak öykülerden biriydi, bu yaşananlar.

Olay, Amerika'da geçti. Roger Clay dokuz yaşındayken, ailesiyle birlikte tatile çıkmıştı. Meksika Körfezi kıyısında geçirdikleri tatilde küçük Roger, içtiği bir Pepsi colanın şişesini güzelce kuruttu. Ardından yazdığı bir notu şişenin içine yerleştirdi ve ağzını siyah bantla sıkıca kapattı.

Notta, "Bu mektubu kim bulursa lütfen bana cevap yazsın. Bunu bulduğunuzu bana mutlaka haber verin. Roger Clay" yazıyordu. Mektuba Ohio eyaletinin Fairfield kentindeki ev adresini ve o günün tarihini de eklemeyi unutmamıştı. Aradan tam 19 yıl geçti.

FLORİDA KIYISINA VURDU
Geçtiğimiz 4 Temmuz günü küçük Roger'ın hayalleri gerçekleşti ve mektubun olduğu şişe Florida eyaletinin Tampa Bay (Tampa Körfezi) bölgesinde bulundu. Don Smith, deniz kıyısındaki evinin orada içinde sararmış ve oldukça yıpranmış kağıttaki mesajın bulunduğu bu şişeyi buldu. Zorlukla içini açıp okumayı başarınca notu yazanı bulmaya karar verdi. Aradan geçen zamanın çok uzun olması Smith'i de heyecanlandırmıştı.

AİLESİNİ ARADI VE BULDU
"Bu mesajı yazan kişi ve yakınları için mutlaka büyük bir anlamı vardır" diyerek yola çıkan Smith, Fairfield'daki adrese gittiğinde evde kimse yoktu. Komşular ve yerel basınla konuşarak Clay'lere tatil yaptıkları yerde ulaştı. Florida'nın Indian Rocks kasabasında buluşmaya karar verdiler. Buluşma yerinde anne Lisa gibi baba Roger K. Clay de ağlıyordu. Oğlunun yazdığı bu mesajdan haberi vardı. Ama aradan geçen zaman şişeyi unutturmuştu. Baba Clay, "Yeniden onun ölümünü yaşıyoruz" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır