kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İtalya tatilini iptal eden Schröder'e Türkiye'den teklif

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin bir parlamentere 'Nazi komutanı' benzetmesi ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı'nın Alman turistleri aşağılayan ifadeler kullanması üzerine Roma tatilini iptal eden Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, MNG tarafından Antalya Topkapı Palace Oteli'ne davet edildi.

Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Özkazanç, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal'ın Başbakan Schröder'i İstanbul Topkapı Sarayı'nın mimarisiyle inşa edilen Antalya Topkapı Palace oteline bizzat davet ettiğini belirtti. Schröder'in Antalya'ya gelmesi halinde 30 koruma ve 60 Alman gazetecinin de Antalya'da ağırlanması söz konusu. Başbakan Schröder, teklife henüz cevap vermedi.

MNG Belçika Bölge Müdürü Turgay Çelikörs, "Ülkemize yüz binlerce turist taşıyarak verdiğimiz hizmete bir yenisini daha ekledik. Schröder'i Antalya'nın en güzel otellerinden biri olan Topkapı Palace'ta ağırlayarak, Almanya-Türkiye ilişkilerinin daha da ileri gitmesine katkı sağlamak istiyoruz" dedi. Merkezi Almanya'nın Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Direktörü Prof. Faruk Şen de "Bu davetin Başbakanlık veya Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasını beklerdim. Biz de bu davetin takipçiliğini yapacağız" dedi.

Fikret AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır