kapat
12.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Türkiye gereken desteği verdi'

Irak Savaşı'nın emekli komutanı Franks, Kongre'deki oturumda Türkiye'yi eleştirenlere bu cevabı verdi

Emekli Orgeneral Tommy Franks bir kez daha dünya gündeminde. Geçtiğimiz hafta Merkez Kuvvetleri Komutanlığı görevini "Deli Arap" lakaplı Orgeneral John Abizaid'e bırakan Franks, iki gece önce Kongre'de katıldığı bir oturumda Türkiye'yi destekledi. Kongre üyeleri, Türkiye cephe açsaydı Irak Savaşı daha çabuk biterdi" gibi ifadeler kullanıyordu.

Konuşmalar ortasında söz alan Franks, bu ifadelere katılmadığını belirterek "Türkiye'den cephe açılsaydı ABD'nin başarıya daha kolay ulaşacağı iddialarına katılmadığının, Türk hükümetinin hava sahalarında uçuş hakkı ve operasyonlara destek vererek önemli bir katkıda bulunduğunun" altını çizdi. Emekli general Franks, ABD ordusunun Türkiye üzerinden Irak'a girmesi halinde, güvenliği daha iyi sağlayacağına inanmadığını söyledi ve ekledi Bu tür şeyler hakkında spekülasyon yapmak mümkün. Ben Türk hükümetinin gereken desteği sağladığını söylüyorum...

HER GÜN 25 SALDIRI
Dün bir basın toplantısı düzenleyen Franks, Irak'taki durumu da ele aldı. ABD askerlerinin düzeni sağlayabilmek için 4 yıl daha görev yapması gerektiğini belirten emekli Orgeneral, "Saddam Hüseyin yanlıları, ülkedeki koalisyon askerlerine her gün 10-25 saldırı düzenliyor" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır