kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

SAVAŞ AY


Kentsoylu yazar ne yazar?

Kalem eşrafı olaraktan alayımız şehir cengaveri olup çıktık. İstisnalarımız müstesna; hiç kimse köyden, köylüden, tarımdan, ziraattan, ekili dikili alanlardan, bozkırlar, çorak topraklar, tarıma elverişli araziler, tütün, pirinç, patlıcan, mercimek, hububat, turunçgil, süne zararlısı, yonca ve taç yapraklı çiçeklerden bahsetmiyor. Peki niye? Niye olacak tirajı yok, reytingi yok diye düşünülüyor da ondan.

Bizi bozar abi
Bu makus talihe son vermek için payıma düşeni yapmak yanlısıyım. Sıkılmayasınız diye böyle sulu sulu yazıyorum ama, son derece ciddiyim. Herkesin 'aşağı indiği' (Bodrum'a, Marmaris'e, Güney'e gitmenin kod adı) bir zamanda tersine kerteriz alıp Karadeniz, Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu taraflarına sefere çıkmak üzereyim.

Potansiyele bakalım hele
Tarlalara, silolara, kooperatiflere, ziraat odalarına, köy meydanlarına, ihtiyar odalarına, kasaba çiftçi toplantılarına ziyaretler yapacağım. Bakalım oralarda ne potansiyeller var. Bakalım kentsoylu kent yazarı takılmamak bizi ne kadar bozar?

Yıldız sağlam, İHA üzgün
Canlı yayının ortasında elimin ayağımın boşaldığını hissettim geçen pazar. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük ajanslarından kabul edilen İhlas Haber Ajansı'ndan (İHA), "Yıldız Tilbe'nin aşırı doz eroinden komaya girdiği" haberi servis edilmişti. Bu haber editör ekibimize gelmişti önce. Hepsi yılların kurdu olan ekip arkadaşlarım, haberi bana getirmeden önce hemen İHA'yı aramışlar ve gece sorumlusunu bağlatmışlardı. Oradan da onay gelince Yıldız Tilbe'yi, menajerini ve yakınlarını aramaya koyulmuşlardı.

Yer yarıldı
Yıldız'ın telefonu kapalıydı diğerlerinden de yanıt alınamıyordu. Sonra bana getirdiler haberi. Rastlantı eseri programda konuk bulunan İHA eski genel müdürü Bekir Hazer'e de gösterdim haberi. Kod numaralarına, yazım formatına bakıp o da onayladı. Yine de içime doğmuş gibi "İnşallah yalan haberdir. İnşallah asparagastır" paranteziyle sundum acı haberi. Az sonra reklam arası verip kendim de bizzat kontrol süreci başlattım.

Güvenilir kaynaklar!
İHA'nın sorumlusu Dursun Eker'le ben de konuştum. Dedi ki "Abi ben 3 yıl Antalya Bölge Müdürüydüm. Çok sıkı ve güvenilir haber kaynaklarım vardır. Adını vermek istemeyen otelin güvenlik şefi de yakın dostumdur. Şarkıcıyı o yatağından alıp koma halinde hastaneye götürmüş. Sana da telefonla bağlanmasını sağlarım dilersen."

Üzüntü neye yarar?
Yayına döndüğümde güvenlik şefinin bağlanmasını beklerken karşıma Yıldız Tilbe çıkıverdi. Son derece sağlıklı bir sesle konuşup içimize su serpti. Sonra olaylar birbirini kovaladı. Yıldız ve şirketi, İHA'ya ağır bir tazminat davası açacağını belirtti. İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman beni arayıp ne kadar üzüntülü olduklarını bildirdi. Falan filan. İnsana böyle bir leke bıraktıktan sonra özür dilense ne olur, tazminat ödense ne olur?

Başarıya ceza
Hangi karanlık adamlar Yıldız'ın başarısını hazmedemiyor. En güçlü ajansları bile ketenpereye getirip yalan haber servisi yaptırıyor hayret doğrusu. Ama her darbe vurulduğunda Yıldız Tilbe daha da güçleniyor daha da benimseniyor. İHA için üzüldüm. Yıldız için kahroldum. Başka ne diyebilirim ki?..

KIYMIK

ÜFF!..
Yalova'ya giden vapur büfeleri çok pahalı!..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır