kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Tezkereciler İşte Amerika bu!

Tezkereciler, tezkere savunucuları işte Amerika bu! Gördünüz mü? 60 bin Amerikan askerinin Anadolu'ya yerleştirilmesine izin vermeyen Meclis kararının neden "sağlıklı alınmış" olduğunu anladınız mı?

Tezkere geçseydi...

ABD ordusu Anadolu'ya yerleşseydi, Mehmetçik de Amerikan genarellerinin emrine verilseydi, Türkler komşusunu ABD'den dolar yardımı alarak vuran tetikçi durumuna düşecek, şimdi Bağdat'ta bombalarla ölen "Türk askerleri" olacaktı... Ve Amerikan ramboları Süleymaniye'de yine Türk subay ve astsubaylarının bulunduğu büroyu düşman karargahına hücum edercesine basacak, kurşun yağdıracak, bizim askerlerin başına "çuval geçirip", ellerini arkadan bağlayarak, kollarına dipçiklerle vuracaktı.

****

Tezkereciler!

Yapılan, savaş nedenidir.

Amerika'ya savaş açalım ya da onların yaptığının aynısını biz yapıp, İncirlik'te Amerikalı albaylara "çay içmeye geldik" diye yanaşalım, sonra silahı dayayıp ellerini arkadan bağlayalım, başlarına da "beyaz çuval geçirelim" demiyorum.

Sadece anlamanızı istiyorum.

"İkinci Tezkereye izin verseydik ABD ile bir sürtüşme olmazdı. Hem milyar dolarları alırdık, hem de Irak'ın geleceğinde söz sahibi olurduk" laflarının altının ne kadar boş, gerçek dışı olduğunu görmenizi rica ediyorum.

****

Hadi tezkereciler anlamıyor.

Cumhurbaşkanı da mı anlamıyor? Ahmet Necdet Sezer, niçin susuyor? Ordunun başkomutanı Ahmet Necdet Sezer olduğuna göre, bizim subayların başına NATO müttefikimiz ABD askerleri tarafından "çuval geçirilmesinin" ne anlama geldiğini çıkıp meydanlara halka niçin anlatmıyor?

Sezer'in söyleyecek lafı yok mu?

ABD, dostluğunun, müttefikliğinin, stratejik ortaklığının "içi boş laflar olduğunu" halka anlatmak ve gerçeği söylemek için Cumhurbaşkanı daha neler olmasını bekliyor?

****

Türk ordusu Kuzey Irak'ta bu toprakların kendisine karşı bir saldırı üssü olarak kullanılmasını önlemek için bulunuyor. Müttefik, dost, stratejik ortak dediği ABD'nin buna bile izni yok.

Türk ordusunu orada istemiyor.

Ve göz korkutmak için Washington'dan verilen emirle Süleymaniye'de Türk subaylarının başlarına çuval geçirip dipçikletiyor.

Cumhurbaşkanı niçin susuyor?

****

Geçen yüzyılın başında dünyanın hakimi olduğunu ilan eden İngilitere de böyle bir güç gösterisinde bulunmuştu. 1916'da İngiliz işgal ordusu İstanbul'da Şahzadebaşı karakolunu basıp Türk subayları ile erlerini öldürmüştü. Ondan dünya hakimiyetini devralan ABD, şimdi Küzey Irak'ta Türk subaylarının çalıştığı büroyu basıyor.

Neden?

Cumhurbaşkanı biliyordur.

Halka açıklasın.

ABD'nin gerçek yüzünü tanıyalım.

Niyetini bilelim.

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır