kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Ilhan Mansiz yanlis yapti

Besiktas buyuk bir kulup. Kurallari var. Kiyafet de bunlardan biri. Ilhan'in havaalanina farkli bir kiyafetle gelmesi bence yanlisti

Besiktas'in ve Turk futbolunun yildizi Sergen Yalcin krizlerle anildigi bir donemde Isvicre kampinda ilk kez SABAH'a konustu. Acik sozlulugu ile taninan Sergen yine her soruya yanit verdi, icindekini disina yansitti.

Ilk sorumuz kampla ilgiliydi. "Son 5 yildir ilk kez bir hazirlik doneminde butun idmanlara katiliyorum" diyerek soze girdi, ardindan da konuyu kilolarina getirdi "Gectigimiz yil kampa 89 kilo gelmistim. Tatilde futbolcular 4-5 kilo alir. Calismalarla birlikte geri verir. Lig baslayinca da kilo oturur. Gecen seneki kilom nedeniyle dizime fazla yuk binmisti. Sakatlik riskim fazlaydi. Ancak bu yil cok iyi bir tatil donemi gecirdim. Bu kampa 85 kilo geldim. Su anda 84 kiloyum. Lig basladiginda 80'in altina inecegim. Bu benim icin cok iyi bir kilo. Sakatlik riskini azaltiyor. En son Trabzon'da 80'i bulmustum."

20 golden fazla atarim
Gecen sezon 11 gol attigini hatirlatip "Bu sene 15 golu gecer misin?" diyoruz. "Ne 15'i, sakatlik yasamazsam 20 golu asarim" karsiligini veriyor. "Zaman ve sartlar insani olgunlastiriyor" diyen Sergen, "Gectigimiz sezon ligin basinda cok sikintili bir donemden gectim. Bircok sorunla ugrastim. Sezon sonuna dogru acildim. Su an gecen sezondan daha iyiyim. Buyuk ve ozel bir hayran kitlemin oldugumun biliyorum. Bu sezon onlara, tabir yerindeyse futbol resitali sunacagim. Turkiye bu sezon futbola ve Sergen'e doyacak" iddiasinda bulunuyor. Sergen, "Yillardir futbolun zirvesindeyim. Transferlerimle, futbolumla hep zirvede oldum. 31 yasimdayim, tecrubemin zirvesindeyim. En az iki yil daha o tahtan inmeye niyetim yok" sozleriyle de mutevazi olmayacagini soyluyor.

Sergen'e yonetimle para krizi yasayip yasamadigini soruyoruz. "Herhangi bir kriz olmadi. Olmaz da. Cunku aramizda cok iyi bir iliski var. Bana yaklasimlari her zaman olumlu. Gerek baskanimiz Serdar Bilgili, gerekse Husnu agabey ile cok iyiyiz. Ben paralarimin degerlendirilmesi icin kontrolunu bile Husnu agabeye verdim. Boyle bir durumda kriz olmasi mumkun mu? Aramizda yonetici futbolcu degil, agabey kardes iliskisi var" karsiligini veriyor.

Devler Ligi'ni bekliyorum
Sergen burada bir parantez acmadan da duramiyor "Ancak gectigimiz yil anlasma yaparken buyuklerimle oynayacagim mac sayisina ve performansima gore bir iyilestirmeyi konusmustuk. 40 maca ayri, 30 maca ayri para odenecekti. Mac basina gecen sezon 30 milyar aliyordum. Bu sezon icin 40 milyar takdir ettiler. Ben de 'eyvallah' dedim. Aldigim para bir futbolcu icin iyi, Sergen icin yeterli para."

Sergen'e "Sampiyonlar Ligi'nde final olur mu?" diyoruz. O iddiali futbolcu bu kez kendini frenliyor "Sampiyonlar Ligi cok farkli bir durum. Rakipleriniz hem kadro ve butce acisindan dev kulupler. Bu yuzden Sampiyonlar Ligi'nde finale cikariz demek cok iddiali bir demec olur. Bunun icin kura cekimini beklemek gerek. Ancak Avrupa maclarini Sergen olarak bekliyorum. Onlara Sergen olarak guzel surprizler hazirliyorum. Beklesinler ve beni izlesinler."

G.Saray maci unutulmaz
Sergen'e unutamadigi maci sordugumuzda hic dusunmuyor? "G.Saray'la oynadigimiz final macini ve 90'da attigim sampiyonluk golunu unutamam. Inanilmaz bir keyif aldim. O anki zevki hicbir yerde yasamadim."

Yildiz futbolcu yeni transferleri de degerlendirirken, "Ahmet Hassan ve digerleri iyi bir piyasa yapip geldi. Iyi olmasalar gelemezlerdi zaten. Genc Serdar Ozkan da cok yetenekli ama daha 16 yasinda. Zamana ihtiyaci var, kafasini karistirmamak gerekir" dedi. Sergen, Cordoba icin de ilginc tespitlerde bulunarak, "Burada aldiginin iki kati onerilmis. Profesyonel dusunmek lazim. Gitmek istemesi normal. Ona kizmamak gerekir" gorusunu ortaya atiyor.

Herkes kurallara uyacak
Son sorumuz Ilhan Mansiz'in yarattigi kriz ile ilgili oldu. Sergen bu soruya ise soyle yanit verdi "Besiktas buyuk kulup. Kurallari var. Kiyafet de bunlardan biri. Herkes uyuyor. Hocalar bile istenilen kiyafetleri giyerken Ilhan'in havalimanina farkli kiyafetle gelmesi yanlisti. Bir takimin teknik direktoru, antrenoru, menajeri, kaptani ve butun futbolculari uyup geliyorsa; her futbolcu ayni sekilde. Oyle gelmemeliydi. Benim konusmama, uyarmama gerek yok. Sinan Agabey gereken uyariyi yapti.

Yine sampiyonuz
Besiktas kadrosunu korudu ve iyi transferler yapti. Ben iki yil daha Besiktas'in sampiyon olacagina inaniyorum

Sergen'e Besiktas'ta Lucescu, G.Saray'da Terim ve F.Bahce'de Daum var. Sampiyonluk yarisi ne olur?" diyoruz. Yildiz futbolcu, "Gectigimiz yil sampiyonluga ulastik. Lig her sene cetin bir sekilde geciyor. Teknik direktorler sampiyonluk icin onemli bir etken ama sampiyonluk demek degil. Bir cok unsur var. Futbolcular, yonetim, taraftar, basin, hakemler... Ben iki yil daha Besiktas'in sampiyon olacagi inancini tasiyorum" sozleriyle noktayi koyuyor.

Hayri ULGEN - Fatit DOGAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir