|
 |
|

Emine Hanim'a 'ananas ve mango' getirdi
Basbakan Erdogan, Portekiz'den hediye olarak esine seviyor diye tropikal meyve getirdi
Basbakan Recep Tayyip Erdogan, AB turu cercevesinde yaptigi 2 gunluk Portekiz gezisinden donerken esi Emine Erdogan'a hediye olarak "ananas" ve "mango" getirdi.
Erdogan, Devlet Baskani Sampaio'ya vekalet eden Meclis Baskani Amaral'i ziyaretinde, odasindaki ciceklerin guzelligi ve kokusundan etkilenerek "Bu guzel kokan cicek nedir?" diye sordu. Amaral, "Bu benim cok sevdigim, ananas meyvesinin cicegidir. Bu cicek asamasinda cok guzel kokar ve ben odamdan eksik etmem" dedi. Bunun uzerine Erdogan, "Benim esim Emine Hanim da ananasi cok sever" diye yanit verdi. Basbakan Erdogan'in verdigi bu yanit uzerine Amaral, gorevlilere talimat vererek, Emine Erdogan'a hediye edilmek uzere bolgede yetisen tropikal meyve olan "ananas" ve "mango" meyvelerinden bir koli hazirlanmasi talimatini verdi. Boylece Meclis Baskani Amaral'in gonderdigi "mango" ve "ananas" meyveleri Basbakan Erdogan araciligiyla Emine Erdogan'a ulastirildi.
Portekiz Ulusal Meclis Baskani Amaral, AB Insan Haklari Komisyonu'nda Turkiye hakkinda bir rapor hazirladigi, sorumlu oldugu donemde hazirlanan bu raporun Turkiye aleyhine oldugu ogrenildi. Amaral'in Erdogan'a "Insan haklari konusunda zamanla mesafe aldiniz" dedigi belirtildi.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|