kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

RTUK'ten Uzanlar'a agir darbe

Star, Kanal 6, StarMax, Star 6 Heyecan TV ve Star 8 Futgol TV bir ay kapanacak

Radyo Televizyon Ust Kurulu (RTUK) Uzan grubuna bagli uc ayri televizyon kanalina ceza yagdirdi. RTUK'un bugun yaptigi toplantida Genc Parti Genel Baskani Cem Uzan'in Bursa'da yaptigi konusmayi uzun surelerle yayinlayan Star, Kanal 6, StarMax, Star 6 Heyecan TV ve Star 8 Futgol kanallarinin birer ay sureyle kapatilmasina karar verildi. Kurul, gruba bagli diger televizyon kanallarindan da savunma istenmesini kararlastirdi.

Kurul'un gerekceli kararinda soyle denildi

Radyo ve Televizyon Ust Kurulu 03.06.2003 tarihli toplantisinda, 3984 Sayili Kanunun 4. maddesinin; "Yayinciligin, gerek yayin organi, gerekse hisse sahipleri ve ucuncu derece dahil olmak uzere ucuncu dereceye kadar kan ve sihri hisimlari veya bir baska gercek veya tuzel kisinin haksiz cikarlari dogrultusunda kullanilmamasi"na iliskin (c ) bendini 13-14 Haziran 2003 tarihlerinde yayinladiklari programlarla ihlal ettikleri belirlenen ve savunmalari istenen Star TV'nin (Star TV Hizmetleri A.S.), Kanal 6'nin (Kanal 6 Radyo ve TV. Yay. Tic. A.S.), Star Max'in (Teleon Reklamcilik Filmcilik A.S.), Star 6 Heyecan TV'nin (Merkez Sistem Filmcilik Yay. AS.) ve Futgol Star 8 TV'nin (Mavi Plaza Radyo ve TV Yay. A.S.), yayinlarinin birer ay sureyle durdurulmasina,

Ayni bent hukumleri ile "Kisilerin manevi sahsiyetlerine elestiri sinirlari otesinde saldirida bulunulmamasi..."na iliskin (i) bendi ve "Yayinciligin haksiz bir amac ve cikara alet edilmemesi ve haksiz rekabete yol acilmamasi..."na iliskin (j) bendi kapsaminda Flash TV'nin (Goktug Elektronik Yay. San. Ve Tic. A.S.), Haber Turk'un (Medya TV ve Rd. Yay. San. A.S.), Star 4'un (Prime Produksiyon Hizmetleri A.S.), Star 5'in (Guncel Iletisim Film. Yay. Tic. A.S.), Star 7'nin (Boyut Produksiyon Yay. A.S.), Nev TV'nin (Best Production A.S.) ise savunmalarinin istenmesine karar vermistir.

Uzan, Bursa'da yaptigi ve hukumet ile Basbakan Erdogan'i hedef alan konusmasi sirasinda "Allahsiz" gibi kelimeler kullanmis ve bu konusma gruba bagli televizyonlardan canli olarak yayinlanmisti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir