kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GÜRCAN BİLGİÇ


Horoz'un çöplüğü

Brezilya'yı görmek için evlerindeki çok kanallı televizyonlarda bile zorlanan oyuncular St Etienne'de canlı canlı bir efsanenin karşısına dikilmişlerdi. Gerçi 2002'de Brezilya'yı dünyanın zirvesine taşıyanlar (Roberto Carlos, Ronaldo) bu görevlerini Real Madrid için ifa ettiklerinden dün sahada yoklardı. Ancak Brezilya, Brezilyadır. Karşılaşma boyunca neredeyse sıfıra yakın pas hatası ile oynayıp topa ve oyuna hükmetmeyi biliyorlardı. Dünya yıldızları yok ama sahadakilerin de kalitesi onlardan aşağı değildi...

Okan denge getirdi
Şenol Güneş'in maç öncesindeki analizlere göre kurduğu takım Japonya'da Türkiye'yi üçüncülüğe taşıyan 4-5-1 dizilişi ile sahadaydı. Beraberliğin bizi gruptan çıkarmaya yetmesi tedbiri elden bırakmadan sonuca oynayan bir taktik anlayışı ortaya koydu. Ergün'ün arkada İbrahim'in önde oyuna başlaması Brezilya'nın en etkili olduğu sağ kanadına gelen tedbirdi.

Selçuk, Parreira'nın meşhur baklava orta sahasının en ucundaki Ronaldinho'nun tepesindeydi. Dilimin altındaki Emerson ise tam bir futbol ustası.

İlk 45 dakikada üçlü sıkıştırmalardan öylesine güzel kurtuluyorduk ki oyuncularımız ona çarpıp düşüyordu.

En güvendiğimiz bölgemiz olan defansımızın garip hataları bizi geri düşürdü. Brezilya gibi golün üstüne yatmaya kalktı. Şenol Güneş, Okan Yılmaz'ı Volkan'ın yerine 36'da oyuna sokarak saha içindeki dengeyi lehimize çevirdi.

İkinci yarı başladığında üç maça da hiç değişmeden çıkan Sambacılar'da yorgunluk ön plandaydı. O bayıldığımız Emerson'un adım atacak hali kalmamıştı. Ergün'ün de ortaya yaklaşmasıyla kontrolü ele geçirdik ve tempo yapmaya başladık.

Yıldıray'ın namusu!
İki gün öncesinin yerlerde sürünen Yıldıray'ı maçı namus meselesi yapmıştı sanki... Herkesle didişiyor, itiyor kakıyor, hatta Leverkusen'deki takım arkadaşı Lucio'yu bile sakatlıyordu.

Gökdeniz'in golü ile şaşkına dönen Brezilya risk almaya başlayınca Yıldıray'ın organizasyonunda çizgi halindeki defansı ara toplarla avlayıp bırakın tarihimizdeki ilk Brezilya galibiyetini, tarihi hezimeti yaratacak pozisyonu bulduk.

80'de Okan Yıldıray'ın pasıyla bize öne geçiren golü buldu. Uzatmalarda gelen beraberlik sayısı Brezilya için sadece teselli oldu.

Şimdi Paris'e Horozlar'ın çöplüğüne gidiyoruz. Horoz'un erken ötmesini bekliyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır