kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Herşey Güneş'le başladı

Fransız Spor Dergisi Onze Mondial, "Milli Takımı 3 Büyükler'in hegamonyasından kurtaran Şenol Güneş, Türkiye'yi futbolun yeni Arjantin'i yaptı" diye yazdı

'Türkiye'nin gururu oldu'
FIFA Konfederasyon Kupası için Fransa'nın Lyon kentinde kamp yapan A Milli Takımımız Fransa'nın önemli spor dergileri arasında yer alan Onze Mondial tarafından "Dünya futbolunun yeni Arjantin'i" olarak lanse edildi. Frederic Hamelin imzasıyla yer alan yazıda, "Futbolda Türkiye'nin gururuyla oynanmaz" denilerek Milli Takım'dan övgüyle bahsedildi. 2002 Dünya Kupası'nda 3. olduktan sonra milli takımın Türkiye'nin gururu haline geldiğini belirten Hamelin şunları yazdı, "Şenol Güneş'in Türkiye'nin başına geçmesiyle herşey değişti.

'Nihat'ın rakibi kale'
Güneş'in ilk aldığı önlem sadece üç büyükler değil, diğer bütün takımlardan da milli takıma oyuncu almak oldu. Güneş sayesinde birkaç ay içinde Türkiye dünya çapında başka gözle görülmeye başladı. Bunu da Güney Kore'deki performansları ile gösterdiler. Kısa paslaşma ve kontratakla Arjantin futbolundan esinlenerek, Türk futbolunun en güzel sayfalarını tarihe yazdılar. Rüştü, Ümit Davala, Emre, Yıldıray, Okan, Nihat ve Hakan, dünya çapında birer marka. Nihat, futbolun yükselen değeri. Sadece golü düşünüyor ve tek rakibi kale."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır