kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Stratejik ortaklık sürüyor

Grossman ve Wolfowitz'le görüşen Uğur Ziyal, "İlişkilerin eskisi gibi sürmesinde anlaştık" dedi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal'ın ABD temasları dün başladı. Ziyal, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın iki numaralı yetkilisi Richard Armitage, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman ve ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz ile biraraya geldi. Ziyal, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede, "Yakın ilişkilerin devam etmesinde mutabık kaldık'' dedi. Ziyal'ın Grossman ile yaptığı toplantıya, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz de katıldı. Yemekten sonra gazetecilerin soruları yanıtlayan Ziyal, şunları söyledi

"Grossman ile çok iyi bir görüşme yaptık. İlişkilerimizin bütün veçhelerini gözden geçirdik. Birbirimize yakın ilişkilerimizin devam etmesinde mutabık kaldık. Ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zannediyorum ki yeni bir adım atma, yeni bir aşamaya geçme çalışmaları içindeyiz."

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Grossman da şunları söyledi

İRAN İÇİN UZLAŞTILAR
"Müsteşar Ziyal'i burada karşılamak benim için bir onur. Çok iyi bir görüşme oldu. Türkiye ile ABD arasındaki bütün konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Öğle yemeği yedik. Wolfowitz de bize, sohbeti daha fazla ilerletirken katıldı. Müsteşar ve ben, ilişkilerimizin, hem ABD hem de Türkiye için olağanüstü önemli ilişkiler olduğunda anlaştık. Stratejik müttefiklerin konuşmasını bekleyeceğiniz bütün konuları gözden geçirdik."

Bir gazetecinin, "İran'a karşı işbirliğinde nerede duruyorsunuz?'' sorusu üzerine Grossman, "Tam burada, Müsteşar'ın yanında duruyorum'' dedi. Grossman, İran konusunda da Ziyal ile görüşme olanağı bulduklarını, İran'ın nükleer programının G-8'de ele alındığını, AB'den gelen bu yöndeki son açıklamaların önemi konusunda Müsteşar Ziyal ile anlaştıklarını söyledi. Ziyal de Grossman'ın sözlerinde, "stratejik'' kelimesini kullanmasına dikkati çekerek, "Bu sizin için çok büyük önem taşıyordu. Biz, bunun değişmediğini söylüyorduk. Fakat kendisinden duymuş olmanızda büyük yarar var'' dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır