kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Fazla harcayan bürokrata ceza

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle, kamuda hesap verme dönemi açıldı. Bütçe ödeneğini aşan harcamaya imza atana para cezası verilecek

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle artık kamu kuruluşları da hesap verecek. Kısa bir süre içinde önce Başbakanlığa, ardından da TBMM'ye sevk edilecek tasarı yasalaştığında, kamuda yıl boyunca yapılacaklar detaylı olarak planlanacak, yıl sonunda kamuoyuna yapılan ve yapılamayanların hesabı verilecek. Yeni düzenlemeyle, bütçe ödeneğini aşan harcama yapan bürokratlara para cezası verilecek, kamu hizmeti karşılığı vatandaştan bağış ve yardım adı altında para toplanamayacak.

Tasarıda, özel bütçe kapsamındaki idareler olarak geçen üst kurullarla ilgili düzenleme IMF ve Dünya Bankası'nın itirazları çerçevesinde, yeniden şekillenecek.

50 yıldır yürürlükte olan Muhasebe-i Umumiye Kanunu'nu değiştirecek tasarı kanunlaşırsa, kamu gücü kullanılmak suretiyle, kamu hizmetlerinin karşılığı olarak ya da kamu hizmetleriyle ilişkilendirilerek, bağış ya da yardım toplanamayacak.

Ayrıca KİT'ler dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları bütçe içine ve dolayısıyla Meclis denetimine girecek. Yeni düzenleme, merkezi idare, sosyal güvenlik kurumları ve yerel idarelerin mali yönetim ve kontrolünü kapsayacak. Tasarıya göre bundan böyle performans esaslı bütçelemeye geçilecek.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır