kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Uçak altına kaçırdı!..

Ray Erickson adlı Amerikalı, teknesinde otururken gökten düşen dışkı torbalarıyla irkildi. Toparlanıp göğe bakınca başına gelenlerin hikmetini anladı. Üstünden geçen uçak dışkı torbalarını düşürmüştü

Amerika'nın California eyaletinde bulunan Santa Cruz kentinde yaşayan Ray Erickson, Amerikan Havayolları'ndan "şaşırtıcı" bir tazminat aldı. Erickson, teknesinde oturuyordu. Birdenbire birkaç torba dışkı, teknenin üzerine düştü ve her yer kirlendi. Erickson neye uğradığını şaşırmıştı. Etrafta, torbaları fırlatacak kimse yoktu. Kafasını kaldırıp gökyüzüne baktığında Amerikan Havayolları'na ait uçağı gördü.

AÇIKLAMA YAPMADILAR
Torbalar, uçaktan düşmüş olmalıydı. Bunun üzerine şokunu atlatamamış olan tekne sahibi, o saatte hangi uçağın oradan geçeceğini araştırdı. Ve buldu da.. Ardından da mahkemeye başvurdu.

Teknesine zarar verildiği gerekçesiyle tazminat almak istiyordu. Bölge mahkemesi geçtiğimiz gün havayollarına, Erickson'a 3 bin 236 dolar (yaklaşık 4,5 milyar lira) ödemeleri gerektiğine dair bir mektup gönderdi. Havacılık Dairesi sözcüsü Mike Fergus, gelen mektup karşısında çok şaşırdı ve daha önce böyle bir davayla karşılaşmadığını söyledi.

Şimdi, havayollarına karar doğrultusunda hareket etmesi için bir ay süre tanındı. Eğer kabul edilmezse, karşı dava açılabilecek. Fergus dışında hiçbir yetkilinin şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı belirtildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır