|
|
SAVAŞ AY
Merakımı mazur gör ey babıali
Acaba yine bir gün gelecek gazete idarehanelerinde şu aşağıda anacağım durumlar hasıl olacak mı? Olacaksa ne zaman olacak?
* Her sabah yazı işleri toplantısının birinci konusu hangi haberi nasıl atlattığımız, hangisini nasıl ve niye atladığımız olacak mı?
* Haber atlanmışsa. Hele de atlanan haber büyükse, tepeden tırnağa tüm gazete kadrosu, tüm samimiyetiyle; başlarına büyük felaket gelmiş gibi dokunsan ağlayacak, sinirden çıldıracak bir hale gelecek mi?
* Haber atlatılmışsa. Hele de atlanan haber büyükse, tepeden tırnağa tüm gazete kadrosu, tüm samimiyetiyle; keyiften dört köşe, sevinçle mutlu hale gelecek mi?
* Gazetecilikte en kutsal şeyin haber olduğu. Yalın, doğru, önemli, nesnel bir haberin (haberciliğin) zaman-zemin eleğinde teller üzerinde kalacak yegâne unsur olduğu bilinecek, gözetilecek, ustadan çırağa öğretilecek mi?
* Gazetelerde muhabirler, istihbarat şefleri, haber müdürleri birinci derecede önemsenen kadrolar olacak mı? Dahası bunun bir tercih değil, meslek doğasının dayattığı bir zorunluluk olduğu (yeniden) anlaşılacak mı?
* Yaşamı boyunca (gazete fotoğrağçılığı şöyle dursun) yaş günlerinde pasta kesilme fotoğrafını bile çekememiş kimsenin fotoğraf değerlendirmesi bitecek mi?
* Hayatı boyunca hasarlı bir trafik kazası, kıytırık bir yangın, basit bir aile kavgası, "yağmur yağdı, şehirde neler oldu?" filan gibi bir şehir haberini bile koşup, gidip, takip edip, kotarıp, yayına hazırlamamış kişilerin haber değerlendirmesi sona erecek mi?
* Yani sözün özü; gazetecilik kendi doğal sınırlarına çekilip, özüne dönecek mi? Gazeteciliğin "kurtuluş savaşının" başlayaçağı ve zafer kazanacağı günleri, bizim, sizin, hepimizin gözleri dünya gözüyle görecek mi?..
Nur topu gibi 751 hastane
Yeni hazırlanan protokole göre SSK'lılar Sağlık Bakanlığı Hastanelerinden yararlanacak ya. İşte bunların sayısı ülke genelinde 751 hastaneymiş. Bugüne kadar sadece 138 hastaneden hizmet alabilen 33 milyon SSK'lı için de, Türkiye için de sağlıkta ve sosyal hizmetlerde bir devrim bu. Aslında davulla, zurnayla, düğün coşkusuyla kutlanacak bir şey ama, nedense kimsede çıt yok. Bu memlekette iyi şeyler olunca neden hiçbirimiz yüz vermiyoruz? Allah Allaah!..
Cezaevlerinde durum ne?..
Cezaevlerinde olup bitenler bu ülkenin yöneticileri ve yurttaşları için ufacık bir gündem maddesi bile oluşturmuyor. Neden ki? Mahpus damları uzayda mı? Oralarda yatanlar uzaylı mı? Her gün tonla mesaj geliyor hepimize. Görmüyoruz, ilgilenmiyoruz, ıskalıyoruz. Acaba doğru mu yapıyoruz? Bu gidişat, bu süreç normal mi? Allah hayırlara erdirsin diyorum, başka laf bulamıyorum...
Yüzme ihtisas
Milli Şair Mehmet Akif bir şiirinde diyor ki "Bizim mahallede İstanbul'un kenarı demek.
Sokaklarında gezilmez ki yüzme bilmeyerek!.."
Son günlerde yapılan kazı çalışmaları, yol yapım çalışmaları ve sonuç.
Eey Mehmet Akif Üstat
Sen kabrinde nur içinde yat
Biz nasıl bıraktıysan öyleyiz.
Tek fark, hepimiz sıkı yüzücüleriz...
KIYMIK
HAYAL
İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar!..
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|