kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Tüm kız çocukları artık okullu olacak

Unicef, 2005 yılına kadar 50 ilde "Kız Çocuklarının Okullaştırılmasına Destek Kampanyası" başlatıyor. Kampayaya 17 Haziran'da start verilecek

UNİCEF, Türkiye'de "Kız Çocuklarının Okullaştırılmasına Destek Kampanyası" başlatıyor. "Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye" programına katılan Unicef İletişim Sorumlusu Sema Hosta, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, "Kız Çocuklarının Okullaştırılmasına Destek Kampanyası" başlatıldığını açıkladı. Hosta'nın verdiği bilgilere göre 17 Haziran tarihinde Van'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Unicef Genel Direktörü Carol Bellamy'in katılımı ile başlayacak kampanya, aynı anda okuma yazma oranı düşük 10 ilde de gerçekleştirilecek. Bu iller şöyle Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Van, Muş ve Bitlis.

HEDEF 50 İL
Hedefin 2005 yılına kadar 50 il olduğunu söyleyen Hosta, "Bu iller kız çocuklarıyla erkek çocukları arasındaki okullaşma oranları gözönüne alınarak tespit edildi. Tespit edilen illerde okullu erkek çocukların oranı ile kız çocukları arasındaki uçurum oldukça yüksektir. Amacımız tüm kızların okumasını sağlamaktır" dedi. Hosta, bu illere 2004 yılında 20 il, 2005 yılında da 20 il daha eklenerek, hedeflenen 50 ilde kampanya gerçekleştirileceğini söyledi. 2005 yılında kızların yüzde yüz okullaştırılmasının hedeflendiğinin altını çizen Hosta, "Bu, bir okula kayıt yapılması değil. Eğitimlerinin sürekliliğiyle birlikte kaliteli temel eğitimin tamamlanması" olduğuna dikkat çekti.

Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır